Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip pasigaminti halvą namuose: paprastas receptas
Maistas / Gėrimai

Kaip pasigaminti halvą namuose: paprastas receptas

Kaip pasigaminti halva namuose
Kaip pasigaminti halva namuose
Dalintis

Užsimanėte kokybiškos ir skanios halvos? Turime puikų receptą, pagal kurį halvą galite pasigaminti namuose. Tai labai paprasta.

Kaip pasigaminti halvą?

Halva

Jums reikės:

  • lukštentų saulėgrąžų sėklų (150 g),
  • sezamo sėklų (1 valgomasis šaukštas),
  • linų sėklų (1 valgomasis šaukštas),
  • nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus (1 valgomasis šaukštas),
  • skysto medaus (4 valgomieji šaukštai).

Paruošimas:

  1. Geriausia pirkti jau išlukštentas sėklas. Įkaitinkite keptuvę be aliejaus, sudėkite sėklas ir kepkite apie 10-15 minučių ant vidutinės ugnies. Per tą laiką jos lengvai paruduos.
  2. Įdėkite sėklas į blenderio (arba kavos malūnėlio) indą ir sumalkite iki vientisos masės.
  3. Tada įpilkite skysto medaus, augalinio aliejaus, linų sėmenų ir sezamo sėklų. Jei kurio nors iš minėtų ingredientų nėra, juos galima pakeisti iš anksto susmulkintomis pistacijomis, sultenėmis, abrikosais, džiovintomis slyvomis, žemės riešutais.
  4. Jei medaus nėra, reikia paruošti cukraus sirupą. Puode sumaišykite 90 g cukraus ir 30 ml vandens. Virkite sirupą ant silpnos ugnies apie 10 minučių nemaišydami. Tada supilkite jį į sėklų masę.
  5. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
  6. Išklokite halvos formą maistine plėvele. Tada perkelkite masę ir kruopščiai ją sutrinkite. Uždenkite maistine plėvele ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.
  7. Praėjus šiam laikui, išimkite halvą ir patiekite ją supjaustę nedideliais gabalėliais.

Taip pat skaitykite:

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...

Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...