Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip per minutę atskirti natūralią mėsą nuo mėsos su cheminiais priedais

1 min. skaitymo

Kai kurie pardavėjai, norėdami pirkėjams parduoti pasenusią mėsą, griebiasi įvairių gudrybių: ją nuspalvina, prideda sojų padažo, apipila cheminėmis medžiagomis. Jų arsenale tiek daug gudrybių, kad neįmanoma atskirti šviežios ir „atjaunintos“ mėsos.

Daugelis žmonių bando nustatyti mėsos šviežumą iš to, kaip ji atrodo. Tačiau tai neveikia. Štai kaip nustatyti, ar mėsoje yra pašalinių medžiagų:

  • Paimkite nedidelį mėsos gabalėlį – 1-2 cm dydžio.
  • Pradurkite jį dantų krapštuku ir padėkite ant folijos gabalėlio.
  • Uždekite jį degtuku.

Jei degdama mėsa skleidžia natūralų kvapą, kaip ant grotelių, vadinasi, ji yra kokybiška. Jei į mėsą buvo pridėta cheminių priedų, ji kvepės sintetiniu kvapu, iš jos ištekės tamsus skystis, o paviršiuje gali atsirasti burbuliukų ir putų.

Šis metodas tinka visų rūšių mėsai: jautienai, avienai, kiaulienai ir kt.

Sąžiningas pardavėjas niekada neatsisakys ištirti mėsos gabalėlio. Sukčius greičiausiai pasipriešins.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
7 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Valdas
Valdas
prieš 8 mėnesių

Šudu šudas . Nesamonė. Vaikščiosiu po prekybos tinklus ir deginsiu mėsą. Isivaizduokyt kaip atrodys. Dešimnt pirkėju su degtukais ir dantu krapštukais pradės deginti mėsą.

Karolis
Karolis
prieš 8 mėnesių

Dar vakar mano seima isigijo svieziai papjautos kiaulienos, issikepem biski pabandyt, is karto pastebejom, kepant jokio kvapo, ir nebera tamsaus skyscio, kita tekstura ir skonis neturi rugstelejimo. Parduotuvej grynas slamstas. Gerai tik jeigu kitas variantas mirt is bado

Deja
Deja
prieš 8 mėnesių

Ir labai,daug,vandens…

Deja
Deja
prieš 8 mėnesių

Kaskart kepant-burbuliukai ir putos …

Namų šeimininkė
Namų šeimininkė
prieš 8 mėnesių

Burbuliukai ir putos kepant ir daug vandens tikrai buvo. Šlykštu!

Kiaulėnas Besotis
Kiaulėnas Besotis
prieš 8 mėnesių

Aš ateisiu į turgų su folijos gabalėliu, smeigtuku ir degtukais ir tikrinsiu kokybe. O nesažiningi pardavėjai skėsčios rankomis ir sakys ką padarysi, esu kaltas

Edvardas
Edvardas
prieš 8 mėnesių

Jūsų patarimas yra labai teigiamas, nes prekybininkai suranda visokių gudrybių kaip parduoti prekę nežiūrint kad ji jau netinkama. Nieko nuostabaus, yra net didžiuosiuose marketuose, kad pakeičia galiojimo datą ir taip apgaudinėja pirkėjus. Labai ačiū, kad davėte patarimą kaip patikrinti nusipirkus mėsos produktus. Ačiū.