Maistas / Gėrimai

Kaip virti kukurūzus?

Virtos kukurūzų burbuolės
Dalintis

Sultingi, aromatingi kukurūzai yra bene visų mėgstamiausias patiekalas. Pirkdami ieškokite šviesesnių grūdų, nes jie bus sultingi, saldūs ir labai skanūs. Išstudijavę toliau aprašytą receptą, galėsite patys tinkamai išvirti kukurūzus. Tai nėra nieko sudėtingo. Kukurūzus geriau virti vos tik nusipirkus arba vos tik nuskynus nuo stiebo – tada jie bus kuo sultingesni ir sveikesni.

kukuruzu virimas

Kaip virti kukurūzus?

Ko mums reikės:

  • Kukurūzų 6-7 vnt.
  • Druskos 1 v. šaukštas
  • Sviesto pagal skonį

Kaip paruošti kukurūzus valgymui:

  1. Nuimkite kukurūzų lapus iš gūželių ir nuplaukite juos po tekančiu vandeniu. Jei viršutinės branduolių eilės šiek tiek supuvusios, geriausia jas nupjauti.
  2. Didelio puodo dugne įdėkite keletą kukurūzų lapų, kad būtų daugiau aromato. Supilkite pilną puodą vandens ir užvirinkite. Kukurūzus reikia sudėti į verdantį vandenį. Jei kukurūzai dideli ir netelpa, galite juos perlaužti į dvi dalis. Vanduo turi visiškai apsemti kukurūzus.
  3. Kukurūzus virkite ant silpnos ugnies. Jauni kukurūzai bus paruošti po 25-30 minučių, o subrendę kukurūzai turi virti ilgiau nei valandą. Patikrinkite, ar kukurūzai paruošti (juos reikia paragauti). Likus 10 minučių iki paruošimo pasūdykite vandenį.
  4. Dar šiltus kukurūzus įtrinkite sviestu ir, jei reikia, pagardinkite druska.

Taip pat skaitykite:

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...