Norint išvirti skanius ryžius, reikia tiksliai laikytis proporcijų. Taip pat labai svarbus yra virimo laikas. Užvirus vandeniui ant silpnos ugnies ryžius virkite 20 minučių. Puodas turi būti uždengtas dangčiu.
Kaip teisingai išvirti ryžius?
- Prieš verdant pirmiausia reikia žinoti, kiek ryžių virti. 3 porcijoms reikia 250 g ryžių – maždaug 1 puodelio.
- Tada ryžius kelis kartus kruopščiai nuplaukite. Geriausia, jei pasibaigus skalavimui vanduo bus visiškai skaidrus.
- Ryžius užpilkite švariu vandeniu santykiu 1:2, t. y. 2 puodeliai vandens vienam puodeliui ryžių.
- Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir uždenkite dangčiu. Ryžiai bus išvirę per 20 minučių nuo užvirimo.
Patarimas. Paskutiniame etape į ryžius galite įdėti kubelį sviesto, šiek tiek druskos ir prieskonių, išmaišyti ir palikti po dangčiu dar 5 minutėms.
Kaip virti ryžius maišelyje?
Įprastus, baltus ryžius paketėlyje reikėtų virti 12-15 minučių, o ruduosius ryžius – 20-25 minutes.
Įdėkite paketėlį į verdantį vandenį. Vandens turi būti tiek, kad maišelis būtų apsemtas su 2 cm atsarga.
Išvirus ryžiams, maišelį minutę palaikykite virš puodo, kad nutekėtų vanduo. Tada atsargiai jį atidarykite ir išpilkite turinį į lėkštę.