Kavos mėgėjai žino daugybę kavos ruošimo subtilybių. Dalijamės įdomiu patarimu, kaip ją laikyti.
Kodėl kavos pupeles reikia dėti į šaldiklį?
Šviežiai skrudinta kava pasižymi sodriu aromatu ir skoniu. Tačiau laikui bėgant ji praranda savo savybes, tampa karti ir netenka putos. Daugelis kavos mėgėjų užšaldo kavą, kad ilgai išsaugotų jos šviežumą. Mokslinių tyrimų šia tema nėra atlikta, tačiau kavos mėgėjai aktyviai eksperimentuoja ieškodami geriausio pupelių laikymo būdo.
Ką parodė eksperimentai?
Ekspertai 4-8 savaites šaldiklyje laikė kavą, o po to atliko šviežios kavos degustaciją. Rezultatai parodė, kad dauguma degustatorių nepastebėjo didelio skonio skirtumo. Manoma, kad šaldiklyje pupelės išlaiko visus šviežiai skrudintos kavos skonius.