Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl valgant ananasus dilgčioja burną: paaiškiname

1 min. skaitymo

Žmonėms, mėgstantiems ananasus, tenka susitaikyti su nemaloniais dilgčiojimo pojūčiais burnoje suvalgius šio vaisiaus. Taip yra dėl ananasuose esančio ypatingo fermento. Paaiškiname plačiau.

Šis fermentas vadinamas bromelainu. Jis pasižymi tuo, kad skaido baltymus į aminorūgštis. Kai valgome ananasus, bromelainas gali suskaidyti kai kuriuos baltymus, sudarančius apsauginį sluoksnį burnoje, todėl ananasų rūgštis gali pradėti dirginti burną.

Tačiau šis fermentas nėra vienintelė priežastis, dėl kurios burna gali dilgčioti – yra dar vienas kaltininkas, maži „dygliukai“.

Aišku, šių spyglių, kurie iš tikrųjų vadinami rafinais, nematyti, tačiau jie gana aštrūs. Būtent jie gali sukelti mažyčius įbrėžimus ant liežuvio ir skruostų – tai dvigubai padidina skausmingą pojūtį, kai į burną patenka rūgščių ananasų sulčių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus