Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl verdant bulves į vandenį pilamas actas: kulinarinis triukas

1 min. skaitymo

Virtuvės šefai sugalvojo daugybę gudrybių, kaip pagerinti pirmojo ir antrojo patiekalų bei salotų ir kitų užkandžių skonį.

Bulvių virimas

Kalbant apie salotas, iš visų salotų ingredientų dažniausiai dedamos virtos bulvės. Dažai būna, kad virdamos ar išvirusios bulvės sutrūkinėja, suskilinėja ar suyra.

Kad taip neatsitiktų, virtuvės šefai sugalvojo vieną gudrybę:

Kai bulvės verda, į vandenį įpilkite šiek tiek acto. Dėl acto išvirtos bulvės pasidengia plona plutele, kuri išlaiko formą ir po pjaustymo.

Kaip gaminti?

  1. Palaukite, kol vanduo užvirs, sudėkite bulves.
  2. 2 litrams vandens paimkite 1-2 šaukštus 9% paprasto acto. Bulvės išliks kietos ir sveikos.
  3. Tie, kurie mano, kad actas nėra pats naudingiausias ingredientas, gali įpilti 1 arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties.
  4. Jei ir toks variantas jums netinka, virdami bulves įdėkite 2–3 skilteles citrinos (1 griežinėlis 2 litrams vandens) arba 1 šaukštą citrinos sulčių 3 litrams vandens.

Pamatysite, kaip išvirtos bulvės išlaikys savo formą ir pjaustant netrupės.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus