Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kuri druska yra naudingiausia?
Maistas / Gėrimai

Kuri druska yra naudingiausia?

Kuri druska naudingiausia
Kuri druska naudingiausia
Dalintis

Druską sudaro du komponentai – natris ir chloras. Kiekviename grame druskos yra keturi šimtai gramų vandens. Štai kodėl per didelis druskos kiekis maiste sukelia galūnių patinimą.

Mitybos specialistė papasakojo, kuri druska yra naudingiausia, o kurią geriau išbraukti iš savo mitybos raciono.

Kuri druska yra geriausia mūsų organizmui?

Druska

Druska pati savaime nėra kenksminga – kenksmingas tik reguliarus, ilgalaikis ir per didelis jos vartojimas. Druskos suvartojimo norma – ne daugiau kaip 5 gramai per dieną.

Druskos savybes tyrinėjantys mokslininkai jau seniai priėjo prie išvados: kuo labiau rafinuota druska, tuo mažiau ji naudinga. Kuo grynesnė, tuo daugiau joje priemaišų, tuo prastesnė druskos kokybė – pilkšva spalva, grūdeliai, smulkūs akmenukai ir pan.

Papildoma druska būna dviejų rūšių: smulkioji ir balintoji. Norint ją gauti, druska ilgai verdama ir balinama įvairiais būdais. Žinoma, naudingų medžiagų beveik nelieka.

Akmens druska

Labiausiai kenkia akmens druska. Ji išgaunamas iš žemės. Joje yra daug priemaišų: smėlio, akmenų, žemės ir kitų atliekų, kurios gali būti žemėje. Ji apdorojamas cheminėmis medžiagomis.

Joduota druska

Jodo dedama specialiai. Termiškai apdorojant išgarinama didžioji dalis jodo.

Jūros druska

Ši druska gaunama garinant jūros vandenį. Jame yra 98 % natrio chlorido ir 2 % naudingų mineralų. Džiovinant aukštoje temperatūroje (apie 650 laipsnių) natūrali cheminė struktūra suardoma.

Hiamalaju druska

Himalajų druska

Pavadinimas rodo, kad ji kilusi iš Himalajų, kurie prieš milijonus metų buvo vandenynas. Išskirtinumas tas, kad ji išgaunama rankomis. Ji džiovinta saulėje ir nėra apdorota jokiais procesais.

Himalajų druskoje gali būti nuo 70 iki 85 elementų. Įprastoje druskoje yra tik natrio chlorido. Mokslininkai tokį naudingų medžiagų kiekį aiškina druskos kilme – judant žemynams ji praturtėjo susimaišiusi su vulkanine magma.


Taip pat skaitykite:

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....