Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Makaronų virimo paslaptys: ar tikrai žinote, kaip tai daryti teisingai?

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Makaronai – vienas populiariausių garnyrų visame pasaulyje. Atrodytų, kas čia sudėtingo? Įmeti į verdantį vandenį ir išverdi. Tačiau ar tikrai žinote visas makaronų virimo subtilybes? Pasirodo, yra keletas dažnų klaidų, kurias daro daugelis, ir kurios gali sugadinti jūsų patiekalą.

Svarbiausia – verdantis vanduo!

Pirmiausia, makaronus būtina dėti tik į verdantį vandenį. Pamirškite apie šaltą ar drungną vandenį – tai garantuotai sugadins jūsų makaronus. Tik verdantys burbuliukai užtikrins, kad makaronai išvirs tolygiai ir nebus sukibę.

Vieta, vieta, vieta!

Antra, ir bene svarbiausia taisyklė, apie kurią daugelis net nenutuokia – makaronus reikia dėti į patį puodo vidurį. Kodėl? Nes būtent ten vanduo verda intensyviausiai. Dėdami makaronus arčiau kraštų, rizikuojate, kad jie išvirs netolygiai.

Maksimali kaitra!

Sudėję makaronus, nedelsiant padidinkite kaitrą iki maksimumo. Taip vanduo greičiau vėl užvirs, o makaronai greičiau ir tolygiau išvirs.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus