Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Mitybos specialistas paaiškina, kodėl valgyti lauke skaniau
Maistas / Gėrimai

Mitybos specialistas paaiškina, kodėl valgyti lauke skaniau

Valgymas lauke
Valgymas lauke
Dalintis

Valgant lauke jau pažįstamas maistas gali atrodyti skanesnis, o apetitas bus geresnis, sako dietologai, Paaiškiname, kodėl taip yra.

Valgant lauke – skaniau, tačiau kodėl?

Lauke organizmas gauna daugiau deguonies, todėl visos smegenų dalys tampa aktyvesnės, įskaitant ir tas, kurios atsakingos už apetitą. Kartais deguonies antplūdis taip pat turi įtakos subjektyviam skonio suvokimui, todėl maistas gali atrodyti skanesnis. Tačiau vieta (grynas oras ar uždara patalpa – red.) neturės didelės įtakos maisto virškinimui.

Valgymas gamtoje ar lauke
Valgymas gamtoje ar lauke

Mitybos specialistai įspėjo, kad valgant lauke reikėtų daugiau dėmesio skirti higienai.

Kalbant apie mikrobiologinę saugą, reikia labiau kontroliuoti, kad būtų išvengta žarnyno infekcijos pavojaus. Pavyzdžiui, išvykdami iš miesto, turime nepamiršti paprastų dalykų: plauti daržoves, vaisius, nenaudoti indų iš žalios mėsos jau išvirtai mėsai ir pan. Turime būti budresni.


Taip pat skaitykite:

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...

Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....