Vamzdeliai su grietinėle – desertas, kuris jau daugelį metų neišnyksta iš gurmanų mėgstamiausiųjų sąrašo. Jų galima rasti konditerijos parduotuvių lentynose, tačiau juos galima sėkmingai pasigaminti ir namuose. Jų populiarumo paslaptis – recepto paprastumas ir pasakiškas, vaikystę primenantis skonis.
Nors šio deserto istorija ilga ir turtinga, kremo vamzdeliai yra puikus pasirinkimas saldžiai popietės arbatai ar karnavalui. Geriausią efektą pasieksite paruošę pusiau plikytą tešlą. Tiesiog sumaišykite kvietinius miltus, šaltą sviestą ir grietinėlę, suminkykite į rutulį ir atvėsinkite. Sėkmės raktas – teisingas tešlos ir kremo paruošimas.
Įdaras gali būti įvairių variantų, nors dažniausiai naudojama tradicinė plakta grietinėlė. Jį galima ruošti iš grietinėlės, išplakant ją su vaniliniu cukrumi ir pridedant maskarponės, kad būtų kreminės tekstūros.
Vamzdeliai su grietinėle – receptas
Tešlai reikės:
- 150 g kvietinių miltų,
- 20 g sviesto,
- 20 g cukraus pudros,
- 1 kiaušinis,
- 1 kiaušinio trynys,
- 1 valgomasis šaukštas romo,
- miltų dulkėms apibarstyti,
- cukraus pudros pabarstymui.
Kremui reikės:
- 250 ml 30 proc. grietinėlės,
- vanilinio cukraus,
- 30 g cukraus pudros.
Kepimui reikės:
- 700 g aliejaus,
- 2 šaukštai romo,
- nerūdijančio plieno vamzdelių.
Paruošimo būdas:
- Paruoškite tešlą: miltus persijokite ant konditerinės lentos ir sudėkite atvėsintą sviestą. Sviestą reikia sukapoti ir sumaišyti su miltais, kad abu ingredientai susijungtų.
- Tada šiame mišinyje padarykite duobutę, į kurią supilkite kiaušinį, kiaušinio trynį, romą ir cukraus pudrą. Visą mišinį reikia greitai ir atsargiai minkyti, kol jis taps vientisas. Tešlos konsistencija turėtų būti šiek tiek laisvesnė nei pyrago tešlos.
- Paruoštą tešlą iškočiokite į labai ploną lakštą. Giliame puode pašildykite aliejų su romu, kad būtų galima panardinti suvyniotus vamzdelius. Metalinius vamzdelius reikia panardinti į riebalus, tada išimti ir atvėsinti. Taip padarius, tešla nelips prie vamzdelių
- Iš tešlos suformuokite maždaug 2 cm pločio juosteles ir apvyniokite jas aplink atvėsusius metalinius vamzdelius, galą švelniai prispausdami prie ankstesnio sluoksnio arba suklijuodami kiaušinio baltymu.
- Tešla apvoliotus vamzdelius panardinkite į karštą aliejų ir kepkite, kol taps auksiniai.
- Iškeptus vamzdelius padėkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad nutekėtų riebalų perteklius.
- Išplakite grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Atvėsusius vamzdelius pripildykite paruošta mase, geriausia naudojant konditerinį maišelį, ir galiausiai apibarstykite cukraus pudra.
Šaltinis: pysznosci.pl