Visi žino, kad kiaušiniai yra naudingas produktas, kuriame yra daug naudingų elementų, būtinų normaliai organizmo veiklai. Naudingiausia valgyti virtus kiaušinius. Juose sukaupta daugiausia vitaminų ir mineralų. Geriau atsisakyti kiaušinienės, nes kepant prarandami naudingi ir maistingi elementai.
Jei kiaušinio kepimas yra paprastas uždavinys, juos verdant gali kilti problemų. Pavyzdžiui, ne visi žino, kodėl reikia pridėti druskos. Atsakymas gana paprastas.
Kodėl verdant kiaušinius reikia įdėti druskos?
Druskos reikia, kad virimo metu lukštas nesuskiltų. Arba jei tai nutiktų staiga, baltymai neišbėgs į pasūdytą vandenį. Jie liks kiaušinyje.
Kaip tinkamai virti kiaušinius?
Kiaušinius iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad jie pabūtų kambario temperatūroje. Iš pradžių kiaušinius galite pamirkyti šaltame vandenyje, o po to karštame.
Kai tik jie sušils, galėsite pradėti virti. Vanduo turi visiškai padengti kiaušinius. Į vandenį įberkite arbatinį šaukštelį druskos. Kai tik vanduo užvirs, turite sumažinti ugnį ir toliau virti kiaušinius, kol jie bus paruošti. Čia galite sužinoti kiek laiko reikia virti kiaušinius.
Kai tik produktas bus paruoštas, jį reikia perkelti į indą su šaltu vandeniu, kad būtų lengviau juos nulupti.
Tai sauksteli nesvarbu koks kiekis vandens?