Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Senas, pamirštas 1915 m. receptas. Kaip paruošti kotletus senoviškai?
Maistas / Gėrimai

Senas, pamirštas 1915 m. receptas. Kaip paruošti kotletus senoviškai?

Senovinis kotletų receptas
Dalintis

Ar kada nors pagalvojote, kaip mūsų prosenelės ir močiutės gamindavo maistą? Šiandien kviečiame jus leistis į kulinarinę kelionę laiku atgal (maždaug 1915 m.) ir iš naujo atrasti seniai pamirštą kotletų receptą. Pamirškite šiuolaikines technologijas ir modernias virtuvės gudrybes.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos filė – 3 vnt;
  • Sviestas – 60 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Augalinis aliejus;
  • Vištų sparneliai – 3 vnt;
  • Džiūvėsėliai – 200 g;
  • Miltai – 200 g.

Kaip paruošti:

  1. Išvirkite sparnelius, kad mėsa lengvai nukristų nuo kaulų. Sparnelius nulupkite, išimkite kaulus.
  2. Supjaustykite krapus ir petražoles. Sumaišykite su kambario temperatūros sviestu. Pagardinkite druska ir pipirais, suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve.
  3. Vištienos filė šiek tiek pamuškite po plėvele. Pagardinkite druska ir pipirais ir palikite po plėvele.
  4. Virtus vištų kaulus užpilkite šaltu vandeniu ir išvalykite.
  5. Filė aptepkite sviestu, įdėkite kaulą ir uždarykite kaip chinkali. Folijoje suvyniotus kotletus dešimčiai minučių įdėkite į šaldiklį.
  6. Išplakite kiaušinius.
  7. Apvoliokite kotletus miltuose, pamirkykite juos plaktuose kiaušiniuose, tada džiūvėsėliuose. Taip darykite du kartus.
  8. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje septynias-aštuonias minutes.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...