Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Šį gėrimą patariama gerti vietoj kavos – jis suteikia stiprų energijos pliūpsnį, tačiau nesukelia nerimo
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Šį gėrimą patariama gerti vietoj kavos – jis suteikia stiprų energijos pliūpsnį, tačiau nesukelia nerimo

Matcha kava
Dalintis

Alexa Mellardo, žurnalo „Mind + Body Eat This, Not That!“ redaktoriaus pavaduotoja, 30 dienų vietoj kavos gėrė matcha ir patyrė keletą teigiamų poveikių sveikatai.

Galingas energijos pliūpsnis be nerimo. Matčoje esantis kofeinas energijos kiekį didina lėčiau ir didžiausią lygį organizme pasiekia maždaug po 30 minučių. Tai idealiai tinka daugeliui tų, kurie nuo kavos linkę nervintis, teigia „The Nutrition Twins“. Matcha taip pat turi L-teanino. Ši aminorūgštis suteikia protinio budrumo ir ramybės.

Daug malonesnis skonis. Palyginti su kava, matcha milteliai yra natūralaus, įdomesnio skonio.

Daug sveikatai naudingų medžiagų. Matcha turi EGCG (epigalokatechino galato) – medžiagos, kuri mažina uždegimą, mažina kortizolio kiekį ir skatina svorio mažėjimą. Gėrimas taip pat žinomas kaip kovojantis su oksidaciniu stresu.

Ilgalaikis tvarus įprotis. Matcha, be kita ko, suteikia komforto jausmą, energijos ir daug naudos sveikatai. Be to, šis gėrimas yra malonaus skonio.

 

Kaip pasirinkti matcha arbatą?

Pirmiausia, atkreipkite dėmesį į matcha arbatos spalvą. Aukštos kokybės matcha turėtų būti ryškiai žalios spalvos. Pilkšvai žalia arba geltonoka spalva dažniausiai reiškia prastesnę kokybę. Taip pat svarbu pasidomėti, iš kur arbata atkeliavo. Tradiciškai, geriausia matcha arbata auginama Japonijoje, Uji, Nishio, Shizuoka regionuose.

matcha-milteliai-skirtumai-kulin

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Ar skausmas trukdo kasdienai

Ar skausmas trukdo kasdienai? Atrask kineziterapiją, kuri padeda judėti be vaistų

Vis dažniau pastebima, kad skausmas, kuris prasideda nuo lengvo tempimo ar diskomforto,...