Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Lenkiška sriuba "krupnik"

Šią vištienos sriubą užsisakydavome visur Lenkijoje. Lenkiška sriuba „Krupnik“

2 min. skaitymo

Lenkiška sriuba su miežinėmis kruopomis, žinoma kaip „krupnik”, užima ypatingą vietą tradicinėje Lenkijos virtuvėje. Tai tiršta, aromatinga sriuba, kurios pagrindas – miežinės kruopos, gerai sugeriančios mėsos ar daržovių sultinio skonį.

Lenkiška sriuba dažnai gaminama ant kaulų ar vištienos sultinio, kartais naudojama jautiena ar net rūkyti mėsos gaminiai skoniui sustiprinti. Vegetariški variantai taip pat nėra retenybė, ypač pasninko dienomis.

Tai ne tik kasdieninis patiekalas – tai Lenkijos gastronominio paveldo dalis, namų jaukumo ir kaimiško pagrįstumo simbolis.

Dėl recepto universalumo sriubą galima pritaikyti įvairiems skoniams ir pomėgiams.

Ingredientai:

  • Vištienos mėsa – 400 g;
  • Bulvės – 3 vnt.;
  • Miežinės kruopos – 100 g;
  • Lauro lapai – 2 vnt.;
  • Kvapieji pipirai – 3 vnt.;
  • Petražolės šaknis – 1 vnt.;
  • Saliero šaknis – 1/4 vnt.;
  • Svogūnas – 1 vnt.;
  • Morka – 1 vnt.;
  • Druska – arbatinis šaukštelis.

Lenkiškos sriubos gaminimas:

  1. Į puodą dedame vištienos mėsą, svogūną ir nuluptą morkos dalį, įpjautą kryžmai. Ingredientus užpilame vandeniu ir verdame iki užvirimo uždengę dangčiu, putas nugraibome.
  2. Toliau verdame sriubą ant lėtos ugnies iki paruošimo, nepamiršdami pasūdyti sultinio. Tada išimame iš sultinio mėsą ir daržoves, suberiame miežines kruopas.
  3. Nuluptas bulves supjaustome nedideliais kubeliais ir dedame į sriubą kartu su lauro lapais ir kvapiaisiais pipirais. Petražolės ir saliero šaknis sutarkuojame stambia tarka ir dedame į sriubą.
  4. Antrą morkos pusę sutarkuojame stambia tarka ir taip pat dedame į sriubą. Išvirtą mėsą suardome į skaidulas ir dedame į sriubą, uždengiame dangčiu ir verdame dar kelias minutes.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus