Sultinga vištiena yra daugelio žmonių mėgstamiausia mėsa – vien pagalvojus apie ją burnoje susidaro seilės. Tačiau ne visos vištienos dalys yra tikrai sveikos. Jei nenorite rizikuoti apsinuodyti ar gauti papildomų kalorijų, geriau kai kurias iš jų pašalinti prieš kepant arba apskritai vengti jų valgyti.
Toliau apžvelgiame, kurios dalys laikomos kenksmingomis, ką sako ekspertai ir ką sako mokslas, kad valgyti vištieną būtų ir skanu, ir saugu.
Jei rūpinatės savo figūra, pirmiausia atsisakykite vištienos odelės. Tai beveik 100 % riebalai ir yra rekordiškai kaloringi, įspėja mitybos specialistai. Pavyzdžiui, 100 g vištienos odelės yra apie 450-500 kalorijų, palyginti su 165 kalorijomis liesoje krūtinėlėje. Riebalai paverčia ją energijos koncentratu, kuris gali greitai sugadinti mitybos planus.
Toliau skaitykite kitame puslapyje…
Parašyti komentarą