Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Šios vištienos dalys yra kenksmingiausios – jų tikrai reikėtų vengti!
Maistas / Gėrimai

Šios vištienos dalys yra kenksmingiausios – jų tikrai reikėtų vengti!

Sveikos vištienos dalys
Dalintis

Sultinga vištiena yra daugelio žmonių mėgstamiausia mėsa – vien pagalvojus apie ją burnoje susidaro seilės. Tačiau ne visos vištienos dalys yra tikrai sveikos. Jei nenorite rizikuoti apsinuodyti ar gauti papildomų kalorijų, geriau kai kurias iš jų pašalinti prieš kepant arba apskritai vengti jų valgyti.

Toliau apžvelgiame, kurios dalys laikomos kenksmingomis, ką sako ekspertai ir ką sako mokslas, kad valgyti vištieną būtų ir skanu, ir saugu.

Jei rūpinatės savo figūra, pirmiausia atsisakykite vištienos odelės. Tai beveik 100 % riebalai ir yra rekordiškai kaloringi, įspėja mitybos specialistai. Pavyzdžiui, 100 g vištienos odelės yra apie 450-500 kalorijų, palyginti su 165 kalorijomis liesoje krūtinėlėje. Riebalai paverčia ją energijos koncentratu, kuris gali greitai sugadinti mitybos planus.

Toliau skaitykite kitame puslapyje…

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...