Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Šios vištienos dalys yra kenksmingiausios – jų tikrai reikėtų vengti!
Maistas / Gėrimai

Šios vištienos dalys yra kenksmingiausios – jų tikrai reikėtų vengti!

Sveikos vištienos dalys
Dalintis

 

Tačiau odelė turi savo žavesio – ji mėsai suteikia sultingumo ir skonio, veikia kaip natūralus skonio stipriklis. Ją pašalinus mėsa gali tapti sausa, todėl daugelis ją kompensuoja druska arba aliejumi. Tokiu atveju naudos nėra – papildomi riebalai ar druska sumažina poveikį sveikatai. Taigi pasirinkite patys: skonis ar kalorijų kontrolė.

Višta paruošta kepimui

Taip pat pavojinga valgyti: plaučiai, galva ir uodega

„Plaučiuose kaupiasi daug bakterijų ir parazitų“. Net kruopščiai ruošiant ne visada sunaikinamos visos kenksmingos medžiagos, todėl ši dalis laikoma rizikinga. Pavyzdžiui, plaučiuose gali būti salmonelių arba kampilobakterijų, kurios gali atlaikyti aukštą temperatūrą, jei mėsa nėra iki galo iškepta.

Vištos galva ir uodega taip pat nerekomenduojamos. Šiose dalyse yra toksinų, kurie gali būti kenksmingi sveikatai, aiškina specialistai. Galvoje kaupiasi medžiagos iš maisto ir aplinkos, o uodegoje yra riebalinių liaukų išskyrų, kuriose gali būti kenksmingų junginių. Nors kai kuriose kultūrose šios dalys valgomos, mokslininkai rekomenduoja jų vengti, jei saugumas yra prioritetas.

Toliau skaitykite kitame puslapyje…

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...