Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Štai kodėl pavojinga pakartotinai šaldyti mėsą: dabar nustosite tai daryti

1 min. skaitymo

Tikriausiai daugelis žino, kad mėsos nereikėtų dar kartą užšaldyti, tačiau ne visi žino kodėl. Daug kas galvoja, kad tai dėl mėsos skonio, tačiau labai klystate.

Norint suprasti, kas vyksta pakartotinio užšaldymo metu, reikia turėti tam tikrą supratimą apie žemos temperatūros poveikį maistinėms medžiagoms.
Pabandykime išsiaiškinti, kas negerai dėl pakartotinio užšaldymo.

Ekspertų teigimu, tyrimai parodė, kad atšildytą mėsą antrą kartą įdėjus atgal į šaldiklį, jos maistinė vertė sumažėja iki nulio.

Kas atsitinka su baltymais?

Pirminio užšaldymo metu baltymų kiekis mėsoje sumažėja 2 kartus.

Vėl užšaldžius mėsą, joje neliks jokių baltymų, todėl vietoj sultingos virtos mėsos ar prašmatnaus kotleto gausite kietą mėsos skaidulų gabalą. Apie tokios mitybos naudą organizmui kalbėti nereikia.

Ji pavojinga sveikatai

Be to, valgoma mėsa gali būti pavojinga. Esant temperatūros pokyčiams joje gali įsikurti patogeninės bakterijos, kurios nuo žemos temperatūros nemiršta, o tik žiemoja. Kai tik produktas sušils, jos pradės sparčiai daugintis – 2 kartus greičiau. Todėl turėtumėte atitirpinti tik tokį mėsos kiekį, kurį galima apdoroti vienu metu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus