Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Šviežių uogų skonis žiemą: aromatingas aviečių kompotas
Maistas / Gėrimai

Šviežių uogų skonis žiemą: aromatingas aviečių kompotas

Aviečių gėrimas žiemai
Dalintis

Paprastas ir skanus aviečių kompotas žiemai. Jo ypatybė ir pranašumas, lyginant su kitais receptais, yra tas, kad gėrimas išsaugo šviežių uogų skonį. Pagal šį receptą pavyks pagaminti 1,5 l šio gėrimo.

Skanus aviečių kompotas žiemai

Ingredientai:

  • Reikės: aviečių – +/-300 g
  • Cukraus – 200 g (1 puodelis)
  • Vandens – 1 litras 400 ml

Paruošimo būdas:

  • Paimkite šviežias sveikas avietes. Skonis ir forma išliks geresni, jei uogos nebus susiraukšlėjusios ar pernokusios. Uogas surūšiuokite ir apžiūrėkite.
  • Kompoto stiklainius patogiai nuplaukite ir sterilizuokite. Dangtelių sterilizavimą galite atlikti pagal šį būdą: Vos 5 minutės ir stiklainių dangteliai bus paruošti: greičiausias būdas juos sterilizuoti
  • Į stiklainius supilkite trečdalį uogų. Įberkite 200 g cukraus. Žiemą paruoštą kompotą galite atskiesti virintu vandeniu; skonis ir aviečių aromatas nepasikeis.
  • Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Užvirusį vandenį supilkite į stiklainius iki kaklelio. Iš karto sandariai uždarykite dangteliu.
  • Tada šiek tiek pakratykite stiklainius ant stalo, kad cukrus ištirptų. Kai cukrus ištirps, apverskite stiklainį ir uždenkite jį kuo nors šiltu.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...