Ar visada plaunate vaisius ir daržoves prieš juos gamindami ir patiekdami? Tai visiškai teisinga. Tačiau dviejų produktų plauti nereikėtų.
Gaminant bet kokį maistą iš šviežių ingredientų paprastai tenka juos nuplauti ar nulupti, ypač kai kalbama apie daržoves. Visi žino, kad šviežių vaisių ir daržovių plovimas paprastai yra privaloma maisto gaminimo dalis. Tačiau yra tam tikrų maisto produktų, kurių prieš gaminant plauti niekada nereikėtų.
Lapinių daržovių, pažymėtų „plauta“, „nuplauta“ arba „paruošta valgyti“, pakartotinai plauti nerekomenduojama. Šie produktai jau yra kruopščiai nuplauti ir dezinfekuoti gamintojo, tad papildomas plovimas namuose gali padidinti užteršimo riziką nuo jūsų virtuvės paviršių.
Taip pat nerekomenduojama plauti mėsos, paukštienos ir kiaušinių. Plaunant šiuos produktus, bakterijos gali pasklisti po virtuvę ir užteršti kitus maisto produktus. Šiuolaikiniai mėsos ir paukštienos perdirbimo metodai užtikrina, kad šie produktai jau yra švarūs ir saugūs vartoti.
Svarbiausia – švarios rankos ir virtuvės paviršiai. Prieš liesdami maistą, visada nusiplaukite rankas su muilu ir vandeniu. Taip pat reguliariai valykite ir dezinfekuokite pjaustymo lenteles, kriauklę ir kitus virtuvės paviršius.
Reikia viska plauti kas plaunama ir gamtoje ir šiltnamiuose auga.Neklausikite tu „daktarų, žiniuonių „apsišaulėklių.