Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Taisyklės išimtis: du maisto produktai, kurių nereikėtų plauti prieš gaminant maistą
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Taisyklės išimtis: du maisto produktai, kurių nereikėtų plauti prieš gaminant maistą

Tinkamas daržovių plovimas
Dalintis

Ar visada plaunate vaisius ir daržoves prieš juos gamindami ir patiekdami? Tai visiškai teisinga. Tačiau dviejų produktų plauti nereikėtų.

Gaminant bet kokį maistą iš šviežių ingredientų paprastai tenka juos nuplauti ar nulupti, ypač kai kalbama apie daržoves. Visi žino, kad šviežių vaisių ir daržovių plovimas paprastai yra privaloma maisto gaminimo dalis. Tačiau yra tam tikrų maisto produktų, kurių prieš gaminant plauti niekada nereikėtų.

Lapinių daržovių, pažymėtų „plauta“, „nuplauta“ arba „paruošta valgyti“, pakartotinai plauti nerekomenduojama. Šie produktai jau yra kruopščiai nuplauti ir dezinfekuoti gamintojo, tad papildomas plovimas namuose gali padidinti užteršimo riziką nuo jūsų virtuvės paviršių.

Taip pat nerekomenduojama plauti mėsos, paukštienos ir kiaušinių. Plaunant šiuos produktus, bakterijos gali pasklisti po virtuvę ir užteršti kitus maisto produktus. Šiuolaikiniai mėsos ir paukštienos perdirbimo metodai užtikrina, kad šie produktai jau yra švarūs ir saugūs vartoti.

Svarbiausia – švarios rankos ir virtuvės paviršiai. Prieš liesdami maistą, visada nusiplaukite rankas su muilu ir vandeniu. Taip pat reguliariai valykite ir dezinfekuokite pjaustymo lenteles, kriauklę ir kitus virtuvės paviršius.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

1 Komentaras

guest
1 Komentaras
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Jonas
Jonas
prieš 4 mėnesių

Reikia viska plauti kas plaunama ir gamtoje ir šiltnamiuose auga.Neklausikite tu „daktarų, žiniuonių „apsišaulėklių.

Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Saulės žybsniai ir magnetinės audros

Penktadienį – nematoma audra: kaip magnetinis pliūpsnis paveiks jūsų savijautą?

Jau šį penktadienį, birželio 20 d., Lietuvą pasieks dar viena magnetinė audra....

Kokosų pienas

Kokosų drožlės: ne tik skanumynams – nauda virškinimui ir plaukams

Kokosų drožlės jau seniai žinomos ne tik kaip desertų ingredientas, bet ir...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...