Šitaip lašinių tikrai nesūdėte. Lašiniai taps fantastiškai skanūs, jei sūdydami juos pridėsite vieną neįprastą ingredientą.
Kaip skaniai pasūdyti lašinius?
Kilogramui lašinių reikės:
- 500 g druskos,
- 150 g cukraus,
- 5-6 skiltelių česnako,
- 3 lauro lapų,
- šaukštelio saldžiosios paprikos,
- šaukštelis maltų juodųjų pipirų,
- Prieskonių mišinys “CHMELI-SUNELI”.
Paruošimas:
Išmirkykite lašinių gabalėlius cukruje, suvyniokite juos į kepimo popierių.
Tokios formos lašinius padėkite į šaldytuvą 12 valandų. Praėjus šiam laikui, lašinius nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite servetėlėmis.
Sumaišykite smulkintą lauro lapą, juoduosius pipirus, papriką, smulkintą česnaką, prieskonius ir druską. Naudokite paprastą druską, joduotos druskos nenaudokite.
Mišiniu apibarstykite lašinius ir vėl suvyniokite į popierių.
Taip suformuotus lašinius padėkite į šaldytuvą savaitei. Paskui galite nuplauti druską ir laikyti šaldiklyje.