Turbūt šis klausimas domina daugelį žmonių. Pasirodo, šildyti maisto plastikiniuose induose neverta dėl cheminių medžiagų išsiskyrimo. Pažymima, kad šildant maistą induose į maistą gali patekti galimai toksiškos plastike esančios cheminės medžiagos.
Norvegijos mokslo ir technologijų universiteto biologas Martinas Vagneris, tiriantis plastiko poveikį, teigė: „Plastiko poveikis yra labai svarbus: „Aukštesnė temperatūra skatina cheminių medžiagų išsiskaidymą ir mikroplastiko išsiskyrimą“.
O Brauno universiteto Visuomenės sveikatos mokyklos epidemiologijos profesorė Džo Džo Braun (Jo Jo Brown) sako, kad žmonės taip pat turėtų vengti laikyti karštą maistą plastikiniuose induose.
Taip pat pranešama, kad ne tik karštis pagreitina cheminių medžiagų išsiplovimą iš plastiko.
Aplinkos toksikologė ir ne pelno siekiančios organizacijos „Food Packaging Forum“ vykdomoji direktorė Jane Mahnke teigė, kad maisto produktai, kuriuose yra daug riebalų ir rūgščių, iš plastikinių indų ištraukia daugiau cheminių medžiagų. Aliejus, actas, sūriai, pomidorų padažas ir gazuoti gėrimai taip pat laikomi reaktyvesniais.
Geriausia naudoti stiklinius indus maistui šildyti.
Šaltinis: Sports.kz
Plastikas.isilydytu.nes.duona.palaikius.ilgau.suagleje