Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar turėtume atsisakyti duonos dėl glitimo?
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Ar turėtume atsisakyti duonos dėl glitimo?

Šviežia duona, ką tik iškepta
Dalintis

Tikrasis glitimo pavojus yra tas, kad produktai su juo yra labai kaloringi. Tai duona ir kiti kepiniai, daugelio rūšių makaronai, košės ir greito paruošimo košės.

Ar turėtume nustoti valgyti duoną? Gaminiai su glitimu visai nėra dietiniai, o jei norite būti geros fizinės formos, kepinių geriau sumažinti iki minimumo. Tačiau tai tik papildomų kalorijų, o ne paties glitimo klausimas. Pavyzdžiui, pusryčiams ir pietums suvalgyti ne daugiau kaip dvi riekes duonos (ypač pilno grūdo duonos!) per dieną yra naudinga jūsų organizmui.

Glitimas yra gana geros kokybės augalinis baltymas, esantis grūduose (kviečiuose, miežiuose, rugiuose ir kt.) ir košėse. Jis yra geras vitaminų, mikroelementų ir maistinių skaidulų šaltinis ir svarbus mūsų medžiagų apykaitai.

Atlikus 30 metų trukusį tyrimą nustatyta, kad žmonės, kurie valgo pakankamai glitimo (daugiau nei 12 g per dieną, maždaug tris riekes duonos), 13 proc. rečiau serga diabetu. Be to, ar kada nors susimąstėte, kuo pakeičiamas glitimas? Produktai tampa tik daugiau riebalų ir angliavandenių.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Saulės žybsniai ir magnetinės audros

Penktadienį – nematoma audra: kaip magnetinis pliūpsnis paveiks jūsų savijautą?

Jau šį penktadienį, birželio 20 d., Lietuvą pasieks dar viena magnetinė audra....

Kokosų pienas

Kokosų drožlės: ne tik skanumynams – nauda virškinimui ir plaukams

Kokosų drožlės jau seniai žinomos ne tik kaip desertų ingredientas, bet ir...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...