Tikrasis glitimo pavojus yra tas, kad produktai su juo yra labai kaloringi. Tai duona ir kiti kepiniai, daugelio rūšių makaronai, košės ir greito paruošimo košės.
Ar turėtume nustoti valgyti duoną? Gaminiai su glitimu visai nėra dietiniai, o jei norite būti geros fizinės formos, kepinių geriau sumažinti iki minimumo. Tačiau tai tik papildomų kalorijų, o ne paties glitimo klausimas. Pavyzdžiui, pusryčiams ir pietums suvalgyti ne daugiau kaip dvi riekes duonos (ypač pilno grūdo duonos!) per dieną yra naudinga jūsų organizmui.
Glitimas yra gana geros kokybės augalinis baltymas, esantis grūduose (kviečiuose, miežiuose, rugiuose ir kt.) ir košėse. Jis yra geras vitaminų, mikroelementų ir maistinių skaidulų šaltinis ir svarbus mūsų medžiagų apykaitai.
Atlikus 30 metų trukusį tyrimą nustatyta, kad žmonės, kurie valgo pakankamai glitimo (daugiau nei 12 g per dieną, maždaug tris riekes duonos), 13 proc. rečiau serga diabetu. Be to, ar kada nors susimąstėte, kuo pakeičiamas glitimas? Produktai tampa tik daugiau riebalų ir angliavandenių.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą