Maisto folija, naudojama kulinarijoje, gali išprovokuoti tam tikras ligas. Nors aliuminio, iš kurio gaminama folija, ir jo junginių toksiškumas yra nedidelis, chemikai perspėja, kad yra duomenų apie žalą inkstams ir virškinimo traktui.
Aliuminio ir jo junginių toksiškumas yra nedidelis, tačiau yra daug duomenų apie padidėjusios aliuminio junginių koncentracijos poveikio žalą, ypač inkstams ir virškinimo traktui. Dar daugiau nerimą kelia informacija apie padidėjusios aliuminio junginių koncentracijos ryšį su Alzheimerio ir Parkinsono ligomis.
Siekiant sumažinti riziką, gaminant maistą geriau ant folijos nedėti rūgštaus ir sūraus maisto. Aliuminis yra nestabilus metalas ir sąveikauja su organinėmis rūgštimis, tas pats atsitiks ir su druska, o jos junginiai pateks į maistą. Dėl šio mažo stabilumo pakartotinai naudoti foliją taip pat nerekomenduojama.
Svarbu atkreipti dėmesį, kad aliuminio yra ir kituose produktuose bei aplinkoje, tad folija yra tik vienas iš galimų šaltinių. Norint sumažinti aliuminio poveikį, rekomenduojama rinktis įvairią mitybą ir naudoti alternatyvius maisto gaminimo būdus.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą