Per Kalėdas ir Naujus metus pyragai, mėsa ir kiti patiekalai mus vilioja kiekviename žingsnyje. Deja, kalėdinės vaišės atsiliepia organizmui – ypač varginančiu pilvo pūtimu. Laimei, yra paprastas būdas akimirksniu tai išspręsti. „Lengvumo“ pojūtį gali padėti atkurti valomieji užpilai.
Per šventes ant stalų patenka patiekalai, kuriuose gausu riebalų, angliavandenių ir cukraus. Todėl jie gali sukelti virškinimo sutrikimų ir pilvo pūtimą. Todėl po puotos patartina organizmą atgaivinti specialiais produktais. Daugumą jų tikrai turite savo virtuvės spintelėje. Iš jų galite pasigaminti užpilų, kurie veikia kaip balzamas žarnynui.
Iš kokių ingredientų gaminti antpilus nuo vidurių pūtimo?
Gaminame valomuosius užpilus iš natūralių ingredientų, kurie padeda virškinimui ir kovoja su bet kokiais virškinimo negalavimais, įskaitant varginantį pilvo pūtimą. Pateikiame geriausių produktų sąrašą:
- Imbieras – pasižymi priešuždegiminiu ir šildomuoju poveikiu. Jis padeda atsikratyti ne tik vidurių pūtimo, bet ir virškinimo sutrikimų bei pykinimo. Verta jį įtraukti į savo valgiaraštį, nes jis padeda virškinimo procesui;
- obuolių sidro actas – reguliuoja skrandžio pH ir gerina virškinimą;
- citrina – skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, todėl jos sultis idealiai tinka gerti suvalgius sunkaus maisto;
- pankoliai – skatina virškinimo sulčių išsiskyrimą ir padeda atsikratyti vidurių pūtimo;
- mėtos – pasižymi atsikosėjimą mažinančiu ir raminamuoju poveikiu, suteikia palengvėjimą suvalgius riebaus maisto;
- alavijas – turi raminamąjį poveikį sudirgusioms gleivinėms ir valo organizmą;
- ciberžolė – pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, teigiamai veikia kepenų veiklą;
- kardamonas ir cinamonas – šildantys prieskoniai, padedantys virškinimui, taip pat skatinantys kraujotaką.
Valomųjų antpilų receptai
Imbiero ir citrinos užpilas
Pradžiai supjaustykite maždaug 2 cm ilgio imbiero šaknį ir užpilkite stikline karšto vandens. Po 10 minučių supilkite pusės citrinos sultis. Pasirinktinai galime įdėti šaukštelį medaus.
Mėtos su pankoliais
Arbatinį šaukštelį džiovintų mėtų lapelių ir pusę arbatinio šaukštelio pankolio sėklų užpilkite stikline karšto vandens. Po 10 minučių gėrimą perkoškite ir gerkite po riebaus maisto.
„Auksinis pienas“
Į puodelyje pašildytą pieną įpilkite žiupsnelį ciberžolės, cinamono ir pipirų. Viską galima pasaldinti medumi. Šį užpilą verta gerti prieš miegą, kad būtų geras virškinimas ir bendras organizmo atsinaujinimas.
Kardamono ir gvazdikėlių užpilas
Į stiklinę įdėkite 4 kardamono ir gvazdikėlių grūdelius ir užpilkite juos karštu vandeniu. Indą uždenkite lėkšte ir palaukite 10 minučių.
Šie gėrimai taip pat mažina vidurių pūtimą
Gėrimas, mažinantis vidurių pūtimą, yra vanduo, sumaišytas su arbatiniu šaukšteliu obuolių acto. Jį rekomenduojame gerti tuščiu skrandžiu arba iškart po gausaus valgio.
Virškinimo sutrikimams malšinti tinka ir alavijo gėrimas su citrusiniais vaisiais. Norėdami jį pasigaminti, sumaišykite pusę stiklinės alavijo sulčių su vienos citrinos ir pusės apelsino sultimis.
Šaltinis: Top.pl