Svogūnai tinka ne visiems. Kodėl populiarus produktas sukelia problemų, sakė endokrinologė, dietologė Anna Gončarova.
Pasak specialistės, dažniausiai svogūnų virškinimo sunkumų kyla lėtinių virškinamojo trakto ligų, įskaitant pankreatitą, hepatitą, tulžies pūslės akmenligę ir kitus sutrikimus, fone.
Tiems, kurie valgydami svogūnus pastebi nemalonių simptomų, Ana Gončarova pataria nekentėti. Svogūnas nėra pirmo būtinumo produktas, todėl jei nuo jo bloga – geriau nevalgyti. Ir būtinai turėtumėte kreiptis į gastroenterologą, kad šis nuodugniai patikrintų virškinamąjį traktą.
Sveikiems žmonėms gydytoja taip pat rado rekomendacijų. Lengviau virškinami termiškai apdoroti svogūnai. Pavyzdžiui, nuplikykite daržovę verdančiu vandeniu, perliekite šaltu vandeniu arba apšlakstykite actu.