Auksiniai vaisiai, kupini sveikatos, kurie gali pailginti jūsų gyvenimą. Specialistai rekomenduoja juos vartoti kasdien.
Apelsinai išlaiko vieno sveikiausių vaisių pasaulyje reputaciją. Dėl didelio vitamino C, skaidulinių medžiagų ir antioksidantų kiekio šie citrusiniai vaisiai teikia daugybę naudos sveikatai. Specialistai, įskaitant dietologą Salvatore Ercolano, pabrėžia, kad apelsinus geriausia valgyti vaisius, o ne gerti sultis. Kodėl įtraukti šį vaisių į kasdienį racioną? Štai trys pagrindinės priežastys.
Jaunatvišką odą palaikanti paslaptis, paslėpta žievelėje
Apelsinai yra tikri sąjungininkai kovojant už sveiką ir elastingą odą. Vitaminas C yra esminis kolageno gamybai. Antocianinai neutralizuoja laisvuosius radikalus ir lėtina senėjimo procesą.
„Apelsinai taip pat tiekia varį ir cinką, kurie skatina elastino ir hialurono rūgšties gamybą”, – priduria dietologas. Todėl apelsinai tampa mėgstamu vaisiumi ne tik tarp senjorų, bet ir tarp moterų, kurios rūpinasi savo išvaizda.
Ilgaamžiškumo eliksyras oranžiniame įpakavime
Reguliarus apelsinų vartojimas skatina ilgaamžiškumą. Karotenoidai saugo nuo laisvųjų radikalų ir palaiko kaulų bei akių sveikatą. Apelsinai turi prebiotinių skaidulinių medžiagų, kurios padeda palaikyti žarnyno mikrofloros pusiausvyrą.
Daugelis senjorų, įtraukę apelsinus į savo racioną, pastebėjo virškinimo ir bendros sveikatos pagerėjimą. Subalansuota žarnyno mikroflora yra stiprios imuniteto sistemos pagrindas ir daugelio lėtinių ligų prevencija.
Širdies sergėtojas ir imuniteto kovotojas
Apelsinuose esantis kalis padeda reguliuoti kraujospūdį, o tai naudinga širdies sveikatai. „Kasdieninis apelsinų vartojimas aprūpina organizmą magniu, kalciu, fosforu ar selenu, kurie stiprina imunitetą”, – sako ekspertas.
B grupės vitaminai palaiko tinkamą imuninės sistemos veikimą. Todėl apelsinai ypač rekomenduojami žiemą. Senjorai, kurie reguliariai valgo apelsinus, praneša apie rečiau pasitaikančias peršalimo ligas ir greitesnį pasveikimą.
Kaip geriausiai vartoti apelsinus?
Specialistai rekomenduoja valgyti apelsinus vaisius, o ne gerti sultis. Balta vaisiaus dalis yra turtinga skaidulinėmis medžiagomis, kurios lėtina cukraus ir riebalų įsisavinimą, padeda kontroliuoti apetitą ir išvengti svorio augimo.
„Geriausias būdas – valgyti juos šviežius ir vaisius. Taip gausite ne tik vitaminus, bet ir skaidulą”, – paaiškina Ercolano.
Jis taip pat rekomenduoja dėti apelsinų gabaliukus į salotas ar pusryčių košes.
Parašyti komentarą