Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai „Tiesiog baisu”. Ši populiari arbata pasirodė esanti mirtina – ekspertai pataria jos nepirkti ir negerti
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

„Tiesiog baisu”. Ši populiari arbata pasirodė esanti mirtina – ekspertai pataria jos nepirkti ir negerti

Yerba mate arbatos pavojingumas
Dalintis

„Baisiau už cigaretes ir alkoholį: daugelio pamėgta arbata pasirodė esanti mirtina – ekspertai pataria jos nepirkti“, – skelbia straipsnio antraštė tinklalapyje Pensnews.ru. Jos populiarumas sparčiai auga dėl daugybės naudingų savybių. Tačiau, kaip ir bet kuris kitas produktas, yerba mate turi savo privalumų ir trūkumų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti.

Yerba mate nauda

Matėje gausu vitaminų A, B ir C, taip pat mineralų, tokių kaip magnis ir kalis. Šiame gėrime yra antioksidantų ir polifenolių, todėl jis yra galingas maistinių medžiagų šaltinis. Didelis kofeino ir teobromino kiekis suteikia yerba mate tonizuojantį poveikį, todėl ji yra populiari kavos alternatyva.

Yerba mate arbata

Galimas pavojus

Nepaisant naudos, yerba mate gali kelti tam tikrą pavojų sveikatai. Tyrimai rodo, kad joje gali būti kancerogeninių medžiagų, ypač jei ji ruošiama su karštu vandeniu (daugiau nei 65 laipsnių Celsijaus). Dėl to padidėja stemplės vėžio išsivystymo rizika.

 

Kaip sumažinti riziką

Norint sumažinti riziką geriant yerba mate, svarbu kontroliuoti virimo temperatūrą – neviršyti 70-80 laipsnių. Patartina vengti derinti šį gėrimą su alkoholiu ir tabaku. Svarbus vaidmuo tenka ir saikingumui: apribokite vartojimą iki 2-3 puodelių per savaitę.

Taigi, yerba mate yra ne tik skanus ir žvalinantis gėrimas, bet ir dvigubą dugną turintis produktas. Atsargiai ir laikydamiesi rekomendacijų, galite mėgautis jo teikiama nauda nepakenkdami savo sveikatai. Ši unikali arbata gali praturtinti jūsų mitybą ir suteikti energijos pliūpsnį, jei į jos vartojimą žiūrėsite išmintingai.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Ar skausmas trukdo kasdienai

Ar skausmas trukdo kasdienai? Atrask kineziterapiją, kuri padeda judėti be vaistų

Vis dažniau pastebima, kad skausmas, kuris prasideda nuo lengvo tempimo ar diskomforto,...