Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kas nutiks jūsų kūnui, jei nuolat valgysite šoninę?
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Kas nutiks jūsų kūnui, jei nuolat valgysite šoninę?

Natūraliai sūdyta šoninė
Dalintis

Daugelis žmonių mėgsta šoninę valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Tačiau pastarųjų metų tyrimai parodė, kad toks mėsos vartojimas paprastai yra žalingas. Ar tai reiškia, kad šoninė yra kenksminga?

Kaip rašo „Eat This, Not That„, ekspertų teigimu, jei šoninę valgysite saikingais kiekiais, viskas bus gerai. Tačiau reguliarus šoninės vartojimas gali būti itin žalingas sveikai mitybai.

Kas nutinka jūsų organizmui, kai kasdien valgote šoninę? Ir ar šoninė iš tiesų labai kenkia?

  • Galite gauti daugiau baltymų (vienas iš lašinių valgymo privalumų yra tai, kad ši mėsa gali greitai ir lengvai suteikti baltymų).
  • Rūkytoje, sūdytoje šoninėje dažnai yra priedų ir konservantų. Tai nėra sveika.
  • Galite padidinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką (nustatyta, kad reguliariai vartojama perdirbta raudona mėsa, įskaitant šoninę, gali turėti neigiamą poveikį širdies sveikatai).
  • Gali padidėti vėžio rizika (rūkyta šoninė yra perdirbtos mėsos rūšis, todėl gali padidėti rizika susirgti vėžiu. Taip yra todėl, kad perdirbti maisto produktai, tokie kaip rūkyta šoninė, dešrelės ir delikatesai, priskiriami 1 grupės kancerogenams).
  • Gausite gerųjų riebalų (šoninę iš esmės sudaro 50 % mononesočiųjų riebalų, 40 % sočiųjų riebalų ir 10 % polinesočiųjų riebalų. Visi šie trys riebalai gali būti gerai subalansuotos mitybos dalis).
  • Suvartosite šiek tiek vitaminų (valgydami šoninę nepersivalgydami gausite daug vitaminų, įskaitant B6 ir B12, taip pat geležies, cinko, magnio ir seleno).

Tad šoninę valgyti ne visada yra sveika, tačiau, jei jos vartosite ne daug – nieko nenutiks. Be to vertėtų šoninę valgyti tik natūraliai sūdytą ir šviežią.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Baimė, FOMO 3

Kodėl bijome praleisti naujienas ir įvykius: kaip veikia FOMO

Kartais atrodo, kad gyvename pasaulyje, kuriame kas sekundę kažkas vyksta. Naujos tendencijos,...

Atmintis

Kodėl žmogus nepamiršta gimtosios kalbos, net kai praranda atmintį?

Žmogaus atmintis kartais demonstruoja stulbinamą trapumą, kai trauma ar liga gali ištrinti...

Nuostabus burokėlis

Mano močiutės paslaptis: kodėl ji niekada nevirdavo burokėlių ir kaip paruošdavo skaniausius, kokius esu valgęs

Prisimenu, kaip vaikystėje sukiodavausi virtuvėje pas močiutę – mažoje, bet visada kvepiančioje...

Jautienos kaulų čiulpai

„Riebusis auksas“ vėl grįžta į meniu. Jame gausu kolageno, gerina kaulų sveikatą ir odos išvaizdą

Jautienos kaulų čiulpai, šiandien dar vadinami „riebusis auksas“, sugrįžta į mūsų virtuves....