Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Aštuoni natūralūs cukraus pakaitalai kavai: kaip paįvairinti gėrimo skonį

3 min. skaitymo

Cukraus atsisakymas yra ne tik būdas sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį, bet ir galimybė atrasti naujus mėgstamo gėrimo skonius. Naudodami įvairius natūralius ingredientus, savo įprastą kavą galite paversti tikru skonio malonumu.

Cukraus alternatyvos

  • Medus. Natūralus saldiklis, kuriame gausu vitaminų ir antioksidantų. Jis suteikia energijos, tačiau jame vis tiek yra daug kalorijų. Į šiek tiek atvėsintą kavą įdėkite medaus, kad išsaugotumėte naudingas savybes.
  • Cinamonas: šis prieskonis nesaldina gėrimo, tačiau suteikia šiltą skonį ir sukuria saldumo iliuziją. Tyrimai rodo, kad cinamonas gali teigiamai paveikti cukraus kiekį kraujyje ir jame yra antioksidantų.
  • Vanilės ekstraktas. Suteikia subtilų desertinį aromatą, sušvelnina kavos kartumą ir sukuria saldumo pojūtį be papildomų kalorijų. Pakanka kelių lašų natūralaus ekstrakto.
  • Kakavos milteliai. Pagerina skonį, pakelia nuotaiką ir paverčia kavą „mokos” gėrimu. Kakavoje yra medžiagų, kurios padeda pagerinti emocinę būseną.
  • Klevų sirupas. Praturtina kavą unikaliomis karamelės ir medienos atspalviais. Sudėtyje yra antioksidantų ir mineralų, tačiau, kaip ir visus saldiklius, jį reikia vartoti saikingai.
  • Stevija ir eritritolis. Šie natūralūs saldikliai idealiai tinka tiems, kurie stebi cukraus kiekį kraujyje arba laikosi dietos. Stevija yra augalinės kilmės, o eritritolis yra žinomas kaip „melionų cukrus”. Jie yra žymiai saldesni už cukrų, todėl rekomenduojama jų dėti minimaliais kiekiais.
  • Kardamonas ir muskato riešutas. Prieskoniai, suteikiantys kavai rytietiškus niuansus: kardamonas suteiks egzotišką citrusų aromatą, o muskato riešutas – šiltą aštrų skonį. Jie nesaldina kavos, bet ženkliai pakeičia jos skonį.
  • Kokosų cukrus ir agavų sirupas. Kokosų cukrus turi karamelės skonį, o agavų sirupas yra saldesnis už įprastą cukrų, todėl jums reikia tik nedidelio kiekio. Abu variantai yra natūralūs, tačiau vis tiek turi daug kalorijų, todėl juos reikėtų vartoti saikingai.

Cukrus mūsų organizme

Skonių derinimo paslaptys tobulai kavai

Eksperimentuokite su skirtingais cukraus pakaitalais ir derinkite juos, kad surastumėte tobulą variantą. Į kavą įpilkite šiek tiek klevų sirupo arba įberkite žiupsnelį cinamono, atsižvelgdami į savo skonio nuostatas. Toks požiūris įprastą kavos pertraukėlę pavers tikru gastronominiu nuotykiu.

Nebijokite eksperimentuoti ir maišyti įvairių ingredientų. Galbūt jūsų tobulas kavos puodelis yra gėrimas su klevų sirupu ir žiupsneliu cinamono. Įsiklausykite į savo skonio receptorius ir įprastą kavos pertraukėlę paverskite mažu kulinariniu nuotykiu.

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą ir turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Domiuosi sveikatos, sporto ir gyvensenos temomis, kurias nuolat gilinu ir nagrinėju tiek akademiškai, tiek praktiškai. Rašau straipsnius svetainėje KAIPKADA.LT, siekdama skaitytojams pateikti patikimą, moksliškai pagrįstą ir lengvai suprantamą informaciją, kuri padėtų gerinti sveikatą ir kasdienį gyvenimą. Tikiu, kad žinios yra svarbiausia priemonė sveikesniam gyvenimui.
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.