Nuo vaikystės mūsų mamos ir močiutės mokė mus vieno valgymo įpročio: nė dienos be sriubos! Daugelis nuo to laiko ėmė nemėgti šio patiekalo, o kiti toliau laikosi tėvų nurodymų.
Tačiau ką iš tikrųjų gydytojai mano apie sriubą: ar ji tikrai reikalinga kasdienėje mityboje? Neseniai mitybos specialistė Edita išsamiai paaiškino apie šį klausimą.
Pasak jos, 2–3 kartus per savaitę valgyti sriubą visiškai pakanka. Žinoma, ši rekomendacija skirta suaugusiam ir sveikam žmogui, neturinčiam virškinimo trakto problemų.
Tačiau ne kiekviena sriuba yra vienodai naudinga. Norėdami pagerinti žarnyno peristaltiką, gaminkite daržovių sriubas arba virkite jas vištienos, kalakutienos, triušienos ar liesos mėsos sultinyje. Tokiuose patiekaluose gausu maistinių skaidulų, kurios yra nepaprastai naudingos mūsų organizmui.