Duoną geriausiai laikyti šaldiklyje, patarė gydytoja dietologė E. Solomatina. Pasak jos, taip produktas taps daug naudingesnis sveikatai ir nepakenks figūrai.
Specialistė paaiškino, kad veikiant žemoms temperatūroms, krakmolas, esantis duonoje, tampa rezistentinis, taip produkto glikeminis indeksas keičiasi į gerąją pusę – gliukozės kiekis kraujyje kils ne taip stipriai.
Šis duonos laikymo būdas turi dar vieną svarbų privalumą, pridūrė E. Solomatina. Produktas, laikomas šaldiklyje, bus lėčiau virškinamas ir palankiai veiks žarnyno mikrobiomą, o tai žymiai pagerins virškinimą.
O štai palikti duoną maišelyje ar duoninėje negalima, pabrėžė gydytoja. Taip produkte gali vystytis grybelis ir bakterijos. Patogias sąlygas patogeninei mikroflorai sukuria padidėjusi drėgmė, nurodė dietologė.
Jei nenorite dėti duonos į šaldiklį, ją galima laikyti šaldytuve arba sandariose talpose, kurios turi būti pagamintos iš natūralių medžiagų, pažymėjo Elena Solomatina.
Anksčiau Rusijos nutriciologų, dietologų ir maisto pramonės specialistų sąjungos narė, UNICEF sertifikuota vaikų mitybos specialistė Viktorija Višniakova paaiškino, kodėl pigi pilka duona yra pati naudingiausia.