Kiaulpienių medus – tikra retenybė rinkoje. Jį sunku gauti, jis pasižymi unikaliu, šiek tiek citrusiniu skoniu. Jis džiugina stiprinamosiomis savybėmis, palaiko širdies ir inkstų veiklą bei ramina nervus. Tai tikrai skystas auksas. Sužinokite, kodėl jį verta naudoti ir į ką dar galite jo dėti.
Kiaulpienių medus yra skystas auksas
Kiaulpienės – tai augalai, žydintys pavasario pabaigoje ir vasaros pradžioje. Svarbu tai, kad jų nektaras renkamas tik trumpą laiką, todėl kiaulpienių medus rinkoje pasirodo ribotais kiekiais. Būtent todėl tai tokia paklausi prekė.
Jo skonis taip pat unikalus – saldus, su subtiliu citrusinių vaisių poskoniu. Gaivumas ir lengvas rūgštumas greičiausiai patiks net tiems, kurie nemėgsta klasikinių medaus skonių.
Kokios yra kiaulpienių medaus savybės?
Daugelis žmonių stebisi kiaulpienių medaus savybėmis. Galima drąsiai teigti, kad tai tikras naudingų medžiagų sveikatai lobynas. Jame yra vertingų vitaminų ir mineralų, kurie teigiamai veikia visą organizmą.
- Inkstams ir šlapimo takams – kiaulpienių medus padeda užkirsti kelią infekcijoms ir šlapimo akmenų susidarymui. Kiaulpienėse yra diuretikų junginių, kurie padeda organizmui pašalinti bakterijas, o tai naudinga gydant uždegimus.
- Apsauga peršalimo metu – kiaulpienių medus puikiai tinka peršalimui ir gripui gydyti. Jo gydomosios savybės dažnai laikomos pranašesnėmis nei kitų rūšių, pavyzdžiui, liepžiedžių ar grikių medaus.
- Širdžiai ir kraujotakai – palaiko tinkamą kraujotakos sistemos veikimą ir gerina kraujagyslių elastingumą.
- Nervų sistemai – bičių iš kiaulpienių surinktas medus veikia raminančiai, mažina stresą ir padeda lengviau užmigti.
Kas turėtų valgyti kiaulpienių medų?
Kiaulpienių medus rekomenduojamas beveik visiems – suaugusiesiems, senjorams ir net vyresniems nei vienerių metų vaikams, ypač susilpnėjusio imuniteto ar padidėjusio streso laikotarpiais. Jei norite paremti savo inkstus ar širdį, tai tikrai puikus pasirinkimas.
Jis taip pat naudingas fiziškai aktyviems žmonėms kaip papildomas energijos šaltinis. Be to, kiaulpienių medus, kurio saldumą subalansuoja intriguojantis rūgštumas, yra įdomi cukraus alternatyva.
Pagrindinė kontraindikacija vartoti kiaulpienių medų – alergija bičių produktams. Dėl natūralaus cukraus kiekio jame, sergantys diabetu prieš vartodami turėtų pasitarti su gydytoju.

Kaip naudoti kiaulpienių medų?
- Galite jį valgyti tiesiai iš stiklainio.
- Įmaišykite į šiltą (bet ne karštą!) arbatą arba pieną – karštis naikina jo vertingąsias savybes.
- Dėkite į avižinius dribsnius ar jogurtą su vaisiais.
- Naudokite salotų padažams ir kokteiliams.
Kiaulpienių medus – tai ne tik delikatesas, bet ir tikras sveikatos eliksyras. Jo ribotas prieinamumas tik dar labiau pabrėžia vertę – jei jums pavyks jo gauti, turėsite ne tik malonų skonio atradimą, bet ir didžiulę naudą organizmui.
Šaltinis:
- https://terazgotuje.pl/skladniki-i-produkty/news-rzadki-i-trudny-do-pozyskania-miod-ma-cytrusowy-smak-i-mnost,nId,8023029
Įspėjimas: ši medžiaga skirta tik edukaciniams tikslams ir nėra medicininė konsultacija. Informacija skirta supažindinti jus su galimais ligų simptomais, priežastimis ir nustatymo metodais, tačiau neturėtų būti naudojama savidiagnostikai ar savigydai. „KAIPKADA.LT” neatsako už diagnozes, nustatytas remiantis svetainės medžiaga. Kilus sveikatos problemų, būtinai kreipkitės į kvalifikuotą gydytoją.
