Obuolių pyragas yra nepakeičiamas desertas ant bet kurio stalo, ir šiandien yra daugybė jo paruošimo variantų – žingsnis po žingsnio receptas, kaip kepti pyragą, kurio tešlą paruošite per 15 minučių.
Daugelis žmonių nuolat stengiasi įtikti savo šeimoms gardžiais kepiniais, todėl dažnai renkasi obuolių pyragus, nes jiems nereikia daug ingredientų. Obuolių pyragai buvo labai populiarūs prieš daugelį metų – mūsų močiutės ir prosenelės juos dažnai ruošdavo įvairiais būdais. Nors praėjo daug metų, jų populiarumas nesumažėjo.
Ingredientai:
- kiaušiniai – 4 vnt.
- cukrus – 200 g
- miltai – 150 g
- žiupsnelis druskos
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- obuoliai – 4 vnt.
- citrinos sultys – 3 arbatiniai šaukšteliai
- cinamonas
- vanilinas
Paruošimo būdas:
Jums tikrai patiks mūsų siūlomas receptas, nes tešlos paruošimo procesas neužtruks ilgiau nei 15 minučių. Paimkite obuolius, nulupkite juos, supjaustykite plonais griežinėliais ir būtinai apšlakstykite citrinos sultimis.
Po to reikia paruošti tešlą: išplakite kiaušinius su druska, įberkite vanilino ir cukraus. Tada į mišinį suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir viską išmaišykite. Į tešlą sudėkite supjaustytus obuolius ir vėl viską gerai išmaišykite.
Paimkite kepimo formą, išklokite ją kepimo popieriumi ir patepkite sviestu arba aliejumi. Supilkite tešlą, jei norite, galite pabarstyti cukrumi ir cinamonu. Pyragą kepkite 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje.
Kai obuolių pyragas iškeps ir atvės, galite jį pabarstyti cukraus pudra, kad atrodytų patraukliau, ir patiekite. Toks pyragas bus labai purus ir orus, tuo pačiu metu minkštas ir skanus ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.