Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šie 5 prieskoniai turėtų būti kiekvienoje virtuvėje

2 min. skaitymo

Jei mėgstate gaminti, savo virtuvėje tikriausiai turite keletą prieskonių. Tačiau įsitikinkite, kad turite tinkamą prieskonių rinkinį, kad patiekalams suteiktumėte nepakartojamą skonį.

Nesvarbu, ką ruošiate, jums tikrai prireiks prieskonių. Prieskonių įmaišymas į patiekalą yra paprasčiausias būdas bet kokiam maistui suteikti daug skonio ir aromato.

Juodųjų pipirų grūdeliai

Jei dažnai gaminate namuose, tikriausiai jau žinote, kokie nepakeičiami yra juodieji pipirai. Tačiau nepamirškite, kad vientisi pipirų grūdeliai daug geriau tinka maisto gaminimui nei susmulkinti prieskoniai. Apskritai pipirų grūdeliai ne taip greitai suardo aliejų, o tai leidžia daug ilgiau išsaugoti skonį.

Taip pat yra rausvųjų ir baltųjų pipirų grūdelių, tačiau ir paprasti juodųjų pipirų grūdeliai puikiai patenkins jūsų kulinarinius poreikius.

Kmynai

Žinote, kad kmynai kai kuriems patiekalams suteikia riešutų skonį. Šis prieskonis yra itin universalus, jame yra daug aliejų, todėl, kad maistas taptų aromatingas, užtenka tik trupučio prieskonių.

Taip pat geriau pirkti kmynus sveikus ir malti juos pagal poreikį. Tai ne tik padės geriau atskleisti aromatą ir skonį, bet ir ilgiau išlaikyti prieskonius. Be to, kmynai yra daugelio prieskonių mišinių, pavyzdžiui, kario ir aitriųjų paprikų miltelių, sudedamoji dalis.

Prieskoniai jūsų virtuvėje

Ciberžolė

Šis ryškiai oranžinės spalvos prieskonis žinomas dėl dažno naudojimo Indijos ir Tailando virtuvėje. Tačiau galbūt nustebsite sužinoję, kad jis tinka ir daugeliui kitų patiekalų.

Ciberžolė priklauso imbierinių šeimai ir yra švelnaus gėlių skonio. Specialistai įsitikinę, kad šio prieskonio įmaišymas į maistą iš esmės pakeis namų ruošos taisykles, nesvarbu, ką ruošiate.

Cinamonas

Galbūt manote, kad cinamonas tinka tik kepiniams, tačiau šis prieskonis puikiai tinka ir pikantiškesniems bei įdomesniems patiekalams. Be to, nepamirškite, kad šio prieskonio kilmė turi didelę įtaką jo skoniui.

Dauguma žmonių yra pripratę prie medžio skonio indonezietiško cinamono, tačiau jei norite išbandyti aštresnę jo versiją, ieškokite vietnamietiško cinamono.

Rūkyta paprika

Jei norite maistui suteikti dūmo ir ugnies skonio, tam puikiai tinka rūkyta paprika. Šis prieskonis priklauso tai pačiai šeimai kaip ir aštrioji raudonoji paprika, tačiau yra daug švelnesnio skonio.

Ji ypač tinka vegetariškiems patiekalams, bet gali papildyti ir mėsos užkandžius.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus