Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Omega-3 ir žuvų taukai: kokie skirtumai ir kas naudingiau?

2 min. skaitymo

Ar žinote, kodėl žuvys, gyvenančios šaltose arba giliose jūrose, nesušąla? Taip yra todėl, kad jose yra didžiausias kiekis omega-3 riebalų rūgščių. Žmonės, žinoma, ne žuvys, tačiau omega-3 padės mūsų organizmui.

Omega-3 riebalų rūgščių vartojimas didina atsparumą šalčiui ir mažina peršalimo ligų skaičių, nes didina ląstelių membranų atsparumą šalčiui, gerina nesekrecinę termogenezę ir palaiko odos kraujagyslių tonusą.

Vartojant omega-3 riebalų rūgštis bus gauta naudos:

  • – bendras imuninės sistemos stiprinimas,
  • – blogojo cholesterolio kiekio kraujyje mažinimas,
  • – geresnė smegenų veikla ir atmintis,
  • – širdies ir kraujagyslių sistemos stiprinimas,
  • – geresnė oda, plaukai ir nagai,
  • – hormoninio fono reguliavimas,
  • – streso hormonų mažinimas.

Išskyrus tai, kad mūsų organizmas pats negamina omega-3, jos gauname su maistu, dažniau iš žuvies. Geriau, kad žuvis būtų laukinė, pageidautina ją virti ant garų (100 laipsnių – optimali temperatūra Omega-3 išsilaikyti) arba šią žuvį galima tiesiog pasūdyti.

Omega-3 taip pat gaunama iš žuvies arba žuvų taukų kapsulių. Atkreipkite dėmesį, kad tai skirtingi produktai.

Žuvų taukai ir mūsų sveikata

Žuvų taukai išgaunami iš žuvų nugaros ir pilvinės dalies raumenų šalto spaudimo būdu, sumažinant slėgį ir temperatūrą (kad būtų išvengta oksidacijos). Tokio produkto nauda bus didesnė. Ir skirtingai nei žuvų taukai, jis neturi bjauraus kvapo ir skonio.

Na, o norėdami užtikrinti, kad omega-3 iš žuvų taukų kapsulių būtų visiškai įsisavintos, į savo racioną įtraukite maisto produktų, kuriuose gausu seleno.

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus