Kraujo krešuliai paprastai susidaro kojų, rankų ir kirkšnių venose. Kai jie atitrūksta ir nukeliauja į kitas kūno dalis, pavyzdžiui, plaučius, tada kyla didžiulis pavojus.
Dažniausi kraujo krešulių rizikos veiksniai yra operacijos, vėžys ir nėštumas. Tačiau vienas nedidelis tyrimas rodo, kad kiaušiniuose ir mėsoje esančios maistinės medžiagos taip pat gali padidinti kraujo krešėjimo riziką.
Klivlendo klinikoje atlikto tyrimo metu nustatyta, kad kiaušiniuose ir mėsoje esantis cholinas gali padidinti kraujo krešėjimą. Cholinas kartais parduodamas nereceptiniuose maisto papilduose. Jis laikomas pagrindine maistine medžiaga, kuri plačiai rekomenduojama optimaliai sveikatai palaikyti.
Cholinas palaiko įvairias organizmo funkcijas, įskaitant ląstelių augimą ir medžiagų apykaitą.
Dalį cholino organizmas gamina pats, tačiau dalis jo gaunama su maistu. Tačiau mokslininkai nustatė, kad vartojant didelę šios maistinės medžiagos koncentraciją gali susidaryti kraujo krešulių.
Jie padarė prielaidą, kad žarnyne esančios bakterijos, sąveikaudamos su cholinu, gali sudaryti junginį, skatinantį trombocitus sulipti ir sudaryti kraujo krešulį.
Tyrėjai pastebėjo, kad cholinui sąveikaujant su žarnyno bakterijomis susidaro medžiaga, vadinama TMAO. Ši medžiaga, kuri reiškia trimetilamino N-oksidą, susidaro, kai žarnyno bakterijos suskaido daugelį su maistu gaunamų maistinių medžiagų.
Ekspertai sveikiems vegetarams ir žmonėms kurie valgo viską davė geriamųjų cholino papildų. Abiejose grupėse po cholino papildų vartojimo TMAO kiekis plazmoje padidėjo 10 kartų. Jie taip pat pastebėjo padidėjusį trombocitų reaktyvumą, kuris yra trombozinių įvykių rizikos veiksnys.
Stanley L. Hazenas, gydytojas ir vienas iš tyrimo autorių iš Klyvlendo klinikos Ohajuje, sakė:
„Jei gydytojas nenurodė, venkite cholino papildų.“