Kotletai yra gana populiarus patiekalas, kurį mėgsta beveik visi. Jie dažnai patiekiami ir kaip kasdienis patiekalas, ir kaip šventinis patiekalas. Juos pagaminti gana paprasta, tačiau norint pasiekti sultingumo ir subalansuoto skonio, reikia žinoti keletą slaptų ingredientų.
Turinys
Kaip pagaminti tobulus kotletus?
Būtina stebėti proporcijas
Jei persistengsite su bent vienu ingredientu, kotletai gali būti sausi, kieti, lūžti ir pan. Į kilogramą maltos mėsos galite įdėti tik 2 kiaušinius ir vidutinį gabalėlį duonos.
Kad faršas būtų skanus, reikia sumaišyti kiaulieną ir jautieną, o jautienos turėtų būti 20% daugiau.
Sultingumą kotletams suteikia šie ingredientai: pjaustytos daržovės, mirkyta duona, sviestas. Dažniausiai duona mirkoma piene. Svogūnai, cukinijos, kopūstai – daržovės, suteikia kotletams sultingumo.
Labai svarbu leisti faršui subrinkti
Norėdami tai padaryti, jis turi būti dedamas į šaldytuvą pusvalandžiui. Per tiek laiko visi produktai gerai išmirks, todėl kotletai bus vienodi ir labai skanūs.
Nepamirškite apie kepimą
Jis gali būti įvairus, dažniausiai kepimui naudojami džiūvėsėliai arba miltai. Kepant kotletus galite sukurti traškią plutą, kurios dėka išliks sultingumas.
Svarbiausias vaidmuo tenka prieskoniams
Labai svarbu laikytis ne tik visų ingredientų, bet ir prieskonių proporcijų. Daugelis to nesureikšmina ir prideda „iš akies“, o tai yra labai rimta klaida. Ypač svarbu įberti reikiamą kiekį druskos, nes ji yra skonio stipriklis.
Suformuotus paplotėlius reikia dėti ant gerai įkaitintos keptuvės. Taip mėsa neprilips prie paviršiaus.
Kotletus reikia gerai apkepti iš abiejų pusių ant stiprios ugnies, tada ją sumažinti ir toliau kepti ant vidutinės ugnies. Susidariusi plutelė leis kotletams išlikti sultingiems.