Pomidorai, kurie parduodami ne sezono metu, neturi nei skonio, nei kvapo. Tačiau jei jau įsigijote tokias daržoves, turite žinoti, kaip padaryti, kad jos būtų valgomos, sultingos ir skanios. Žmonės tokius pomidorus dažniausiai vadina „plastikiniais“ arba „stikliniais“.
PIRMASIS BŪDAS
Nuplaukite daržoves, nuimkite stiebus, supjaustykite porcijomis, tada pomidorus pabarstykite cukrumi ir druska, o po to pagardinkite aliejumi. Jei planuojate dėti daržoves į salotas ar patiekti kaip garnyrą, galite naudoti aromatingus prieskonius ar šviežias žoleles.
Šiame marinate daržoves palikite 10-15 minučių.
ANTRAS BŪDAS
Tai paprastesnis variantas. Pomidorus sudėkite į indą ir užpilkite karštu vandeniu (ne aukštesniu kaip 50 laipsnių). Karštas dušas pagerins vaisių skonį ir aromatą.
„Plastikinius“ pomidorus pamirkykite karštame vandenyje 5 minutes, tada atvėsinkite.
TREČIAS BŪDAS
Pomidorai puikiai dera su baziliko ar peletrūno lapeliais, šviežiais krapais ar petražolėmis, mėtomis. Jei gudrybės su karštu vandeniu ir marinatu nepadėjo, belieka pridėti šių natūralių skonio stipriklių.
Bet kokiu atveju tai geriau, nei tiesiog paimti ir išmesti beskones daržoves.