Ši kreminė obuolių tyrė – labai gardus desertas. Ją lengva paruošti, tereikia trijų ingredientų. Nesvarbu, kiek tyrės pagaminsite, neliks nė vieno stiklainio.
Skaniausia obuolių tyrė
Ingredientai:
- Obuoliai (nulupti) – 2 kg.;
- kondensuoto pieno – 250 g.;
- cukraus – iki 3 valgomųjų šaukštų (priklauso nuo obuolių saldumo)
Gaminimas:
- Obuolius nuplaukite, nulupkite ir išimkite sėklalizdžius. Supjaustykite juos griežinėliais.
- Sudėkite juos į puodą, įpilkite vandens. Puodą padėkite ant ugnies ir virkite, kol obuoliai suminkštės. Būtinai pamaišykite, nes obuolių masė gali pridegti iš apačios.
- Maždaug po 25-30 minučių virimo obuolių skiltelės bus visiškai išvirusios. Viską sumaišykite trintuvu. Turėtumėte gauti vientisą tyrę.
- Į tyrę įberkite cukraus (pagal skonį) ir kondensuoto pieno. Viską sumaišykite ir vėl pastatykite ant ugnies.
- Kai užvirs, virkite dar 5 minutes. Įsitikinkite, kad masė tolygiai sušilo (nuolat maišykite). Būtinai paragaukite: jei norite, kad būtų saldžiau, įberkite cukraus.
- Supilstykite tyrę į sterilizuotus sausus stiklainius ir juos uždarykite.