Ką gaminti iš obuolių: kaip pasigaminti fantastišką tyrę žiemai (receptas)


Obuolių tyrės receptas

Ši kreminė obuolių tyrė – labai gardus desertas. Ją lengva paruošti, tereikia trijų ingredientų. Nesvarbu, kiek tyrės pagaminsite, neliks nė vieno stiklainio.

Skaniausia obuolių tyrė

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir išimkite sėklalizdžius. Supjaustykite juos griežinėliais.
  2. Sudėkite juos į puodą, įpilkite vandens. Puodą padėkite ant ugnies ir virkite, kol obuoliai suminkštės. Būtinai pamaišykite, nes obuolių masė gali pridegti iš apačios.
  3. Maždaug po 25-30 minučių virimo obuolių skiltelės bus visiškai išvirusios. Viską sumaišykite trintuvu. Turėtumėte gauti vientisą tyrę.
  4. Į tyrę įberkite cukraus (pagal skonį) ir kondensuoto pieno. Viską sumaišykite ir vėl pastatykite ant ugnies.
  5. Kai užvirs, virkite dar 5 minutes. Įsitikinkite, kad masė tolygiai sušilo (nuolat maišykite). Būtinai paragaukite: jei norite, kad būtų saldžiau, įberkite cukraus.
  6. Supilstykite tyrę į sterilizuotus sausus stiklainius ir juos uždarykite.
Išeiti iš AMP versijos