Daugelis žmonių dažnai susiduria su situacija, kai ant stalo yra vyno, bet nėra kamščiatraukio. Tačiau šiuo atveju šią problemą galima išspręsti keliais būdais. Apie tai mūsų KAIPKADA.LT straipsnyje.
Turinys
Vyno atidarymo būdai
Įstumkite kamštį
Pirmiausia kamštį reikia pradurti aštriu daiktu. Dėl tokio veiksmo sumažės slėgis butelyje. Tada pabandykite pirštu įstumti kamštį į butelio vidų.
Jei tai nepadeda, galite naudoti bet kokį tinkamo dydžio daiktą, turintį buką galą, pavyzdžiui, pieštuką, rašiklį ar žymeklį. Jei kamštis įtrūko, perkoškite vyną per marlę.
Atsuktuvas ir replės
Šis metodas yra vienas paprasčiausių ir saugiausių. Į kamštį reikia įsukti savisriegį varžtą taip, kad jis būtų 1,5-2 cm gylyje. Tada replėmis suimkite varžtą ir ištraukite jį.
Batai
Taikydami šį metodą turite atsisėsti ant stabilios kėdės ir padėti butelį tarp kojų taip, kad jo dugnas būtų nukreiptas į jus, o kaklelis – į grindis. Viena ranka laikykite buteliuką, o kita bato padu daužykite buteliuko dugną.
Po kelių trinktelėjimų patikrinkite, kaip toli pasistūmėjo kamštis. Būkite atsargūs, kad nepersistengtumėte, nes kitaip kamštis gali išsiveržti ir vynas išsilies ant grindų.
Kaip atidaryti vyną restorane?
Prieš atidarydamas butelį padavėjas klientui parodo etiketę, kad įsitikintų, jog jis gavo būtent tai, ką užsisakė.
Kai svečias sutinka atidaryti vyną, butelis padedamas ant papildomo stalo, esančio šalia kliento stalo. Tada padavėjas nuima foliją ir plėvelę.
Padavėjas paima kamščiatraukį ir įsuka jį į kamštį. Įsitikinama, kad kamštelis yra vertikalioje padėtyje.
Atidaręs vyno butelį padavėjas patikrina ar vynas nesugedo – pauostomas kamščio kvapas. Jei vynui nieko netrūksta, jis patiekiamas klientui.
Taip pat skaitykite: