Kepta žuvis – patiekalas, kurį mėgsta daugelis. Žuvis puikiai dera su daugeliu garnyrų. Yra tik vienas rimtas patiekalo trūkumas: kepimo metu ji gali prarasti sultingumą. Tačiau patyrę virėjai žino, kaip tinkamai iškepti žuvį. Faktas yra tai, kad patyrę gurmanai ruošdami patiekalą visada laikosi trijų paprastų taisyklių.
Tinkamai atšildykite žuvį
Žuvis atitirpinti reikia palyginti žemoje temperatūroje. Todėl produktą reikia perdėti iš šaldiklio į šaldytuvo lentyną. Žuvį reikia atitirpinti lėtai.
Marinuoti žuvį
Viena iš žuvies minkštumo ir sultingumo paslapčių yra teisingas išankstinis jos apdorojimas. Žuvis turi būti įdėta į gilų indą su marinatu. Reikia tik alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų.
Įkaitinkite orkaitę iki tinkamos temperatūros
Kepimo indą su žuvimi dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepimo laikas priklauso nuo gaminio svorio ir dydžio.
Jei reikia iškepti kilogramą žuvies, teks palaukti 40 minučių. Tačiau maža žuvelė bus paruošta per 20 minučių.