Galbūt sunku patikėti, bet tradiciniam vasaros užkandžiui – lengvai sūdytiems agurkams – paruošti tereikia skirti vos 10 minučių laiko. Dar vienas šio būdo privalumas – po to nereikės plauti indų. Tai maloni smulkmena.
Lengvai sūdyti, rauginti agurkai
Štai ingredientai, kurių reikia norint pasigaminti lengvai sūdytus agurkus maišelyje:
- 1 kg agurkų;
- 1 ryšulėlis krapų;
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1 valgomasis šaukštas acto;
- 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus;
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
- 1 arbatinis šaukštelis kalendros;
- 4 skiltelės česnako;
- juodųjų pipirų – pagal skonį.
Nuplautiems agurkams iš abiejų pusių nupjaukite uodegėles, tada supjaustykite juos į 4 dalis ir sudėkite į maišelį. Į tą patį maišelį sudėkite smulkiai supjaustytus krapus ir susmulkintą česnaką.
Atskirai sumaišykite druską, cukrų, kalendrą ir pipirus, tada supilkite aliejų ir actą. Jei mėgstate aštriai, įberkite šiek tiek raudonųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į agurkus, tada užriškite maišelį ir gerai suplakite.
Jei agurkus paliksite kambario temperatūroje, juos galėsite valgyti vos 3-4 valandų, o laikysite šaldytuve – po 7-8 valandų.