Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip marinuoti agurkus maišelyje: jie gausis traškūs ir labai skanūs

1 min. skaitymo

Galbūt sunku patikėti, bet tradiciniam vasaros užkandžiui – lengvai sūdytiems agurkams – paruošti tereikia skirti vos 10 minučių laiko. Dar vienas šio būdo privalumas – po to nereikės plauti indų. Tai maloni smulkmena.

Lengvai sūdyti, rauginti agurkai

Štai ingredientai, kurių reikia norint pasigaminti lengvai sūdytus agurkus maišelyje:

  • 1 kg agurkų;
  • 1 ryšulėlis krapų;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1 valgomasis šaukštas acto;
  • 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendros;
  • 4 skiltelės česnako;
  • juodųjų pipirų – pagal skonį.

Nuplautiems agurkams iš abiejų pusių nupjaukite uodegėles, tada supjaustykite juos į 4 dalis ir sudėkite į maišelį. Į tą patį maišelį sudėkite smulkiai supjaustytus krapus ir susmulkintą česnaką.

Atskirai sumaišykite druską, cukrų, kalendrą ir pipirus, tada supilkite aliejų ir actą. Jei mėgstate aštriai, įberkite šiek tiek raudonųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į agurkus, tada užriškite maišelį ir gerai suplakite.

Jei agurkus paliksite kambario temperatūroje, juos galėsite valgyti vos 3-4 valandų, o laikysite šaldytuve – po 7-8 valandų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus