Daugelis žmonių kiaušinius verda ilgiau nei 7 minutes, nes tiesiog pamiršta, kada juos įdėjo virti. Todėl dažniausiai kiaušiniai tampa pervirę ir ne tokie skanūs, kokie turėtų būti.
Pasirodo, ne visi žino, kad ilgas kiaušinių virimas gali sukelti ne itin gerų pasekmių. Pažvelkime į jas atidžiau.
Kietumas
Jei kiaušinius virsite ilgai, jie gali tapti daug kietesni. Priežastis ta, kad virimo metu baltymai pradeda kietėti. Kuo ilgiau jis verdamas, tuo kietesnis tampa.
Kvapas
Ilgai verdant kiaušinius gali atsirasti vandenilio sulfido kvapas. Tai nemalonus kvapas, kuris nėra labai malonus.
Skonio pokyčiai
Jei virimo metu aplink trynį pastebite mėlyną žiedą, tai reiškia, kad baltyme oksidavosi siera. Šis pokytis gali neigiamai paveikti produkto skonį.
Vitaminų praradimas
Kiaušiniuose yra vitaminų ir mineralų, kurie būtini organizmo sveikatai. Tačiau ilgai verdant visos maistinės medžiagos gali tiesiog išnykti.
Svarbu prisiminti, kad norint kietai išvirti kiaušinius, juos reikia virti ne ilgiau kaip 7 minutes.
Taip pat skaitykite: