Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl kiaušinių nereikėtų virti ilgiau nei 7 minutes? Apie tai žino tik keletas žmonių

1 min. skaitymo

Daugelis žmonių kiaušinius verda ilgiau nei 7 minutes, nes tiesiog pamiršta, kada juos įdėjo virti. Todėl dažniausiai kiaušiniai tampa pervirę ir ne tokie skanūs, kokie turėtų būti.

Pasirodo, ne visi žino, kad ilgas kiaušinių virimas gali sukelti ne itin gerų pasekmių. Pažvelkime į jas atidžiau.

Kietumas

Jei kiaušinius virsite ilgai, jie gali tapti daug kietesni. Priežastis ta, kad virimo metu baltymai pradeda kietėti. Kuo ilgiau jis verdamas, tuo kietesnis tampa.

Kvapas

Ilgai verdant kiaušinius gali atsirasti vandenilio sulfido kvapas. Tai nemalonus kvapas, kuris nėra labai malonus.

Skonio pokyčiai

Jei virimo metu aplink trynį pastebite mėlyną žiedą, tai reiškia, kad baltyme oksidavosi siera. Šis pokytis gali neigiamai paveikti produkto skonį.

Vitaminų praradimas

Kiaušiniuose yra vitaminų ir mineralų, kurie būtini organizmo sveikatai. Tačiau ilgai verdant visos maistinės medžiagos gali tiesiog išnykti.

Svarbu prisiminti, kad norint kietai išvirti kiaušinius, juos reikia virti ne ilgiau kaip 7 minutes.

 

Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus