Gydytojai rekomenduoja peršalimo metu vengti pieno ir pieno produktų, nes jie gali pabloginti ligos simptomus, sukeldami kosulį ir alergines reakcijas.
Mokslininkai remiasi eksperimentu, kuriame dalyvavo daugiau nei 100 žmonių, kurie skundėsi padidėjusiu gleivių išsiskyrimu. Pirmiausia savanoriams buvo pritaikyta dieta be pieno, vėliau į kai kurių iš jų racioną kasdien buvo įmaišoma 350 mililitrų pieno (įskaitant soją). Produkto skonis buvo pakeistas, kad būtų pašalintas psichologinis veiksnys.
Visi pacientai taip pat turėjo užpildyti klausimyną, kuriame turėjo įvertinti gleivių išsiskyrimo laipsnį skirtingais etapais skalėje nuo 1 iki 100 balų. Taigi, į mitybą įtraukus pieno produktų, savanoriai pastebėjo savo būklės pablogėjimą: nuo 55 balų atsisakius pieno iki 63 balų po kelių dienų jo gėrimo.
Pasak otolaringologo Adamo Frošo, tai “reikšmingas rezultatas per palyginti trumpą laiką”, todėl žmonės, kurie įpratę peršalimo metu “gydytis” pienu, padidėjus gleivių gamybai turėtų laikinai atsisakyti šio produkto.