Sunku įsivaizduoti maisto gaminimą be druskos, tačiau ji išlieka naudinga organizmui tik tol, kol vartojama saikingai. Palaipsniui jos kiekį savo mityboje turite mažinti. Manoma, kad per dieną neturėtumėte suvartoti daugiau kaip 5 g druskos.
Tačiau druską galima pakeisti neatimant iš savęs malonumo. Štai keletas maisto produktų, kurie sėkmingai susidoros su šia užduotimi.
- Saulėje džiovinti pomidorai, kurie naudingi organizmui, nes juose yra vitamino C. Be to, jie yra šiek tiek sūraus skonio ir juose gausu skaidulinių medžiagų. Jų galite dėti į salotas ir omletus, į tešlą, varškę ir pan.
- Druską galite pakeisti citrinos sultimis, estragonu ir kalendra. Visi šie priedai patiekalams suteiks ryškesnį ir net šiek tiek sūresnį skonį.
- Džiovintos paprikos ir morkos taip pat gali atlikti druskos vaidmenį.
- Nesuklysite, jei nuspręsite naudoti jūros dumblius, kurie yra pagrindiniai jodo tiekėjai.
- O iš visų ingredientų, savo skoniu labiausiai primenančių druską yra Adygėjos druska (jūros druska su žolelėmis). Tik, palyginti su valgomąja druska, viename jos valgomajame šaukšte yra daugiau prieskonių ir prieskoninių žolelių ir daug mažiau pačios druskos.