Daugelis žmonių mėgsta makaronus dėl jų universalumo: makaronai dera su įvairiausiais garnyrais. Juos galima patiekti su mėsa, žuvimi, daržovėmis ar net tik su sūriu – rezultatas visada bus nuostabus.
Tačiau, kad patiekalas būtų ypatingai geras, reikia išsaugoti produktų tekstūrą. Jei makaronai sulimpa, jų negalima vadinti sėkmingu patiekalu.
Tačiau pasitelkę dvi paslaptis visada galite apsisaugoti nuo tokio scenarijaus.
Aliejus
Šią paslaptį aktyviai naudoja ir profesionalūs virėjai, ir patyrusios namų šeimininkės, o tai tik įrodo veiksmingumą. Gaminant maistą tereikia įpilti vieną didelį šaukštą paprasto aliejaus.
Jei norite išgauti lengvą skonio atspalvį, galite naudoti alyvuogių aliejų.
Sviestas
Apie šią gudrybę žino ne visi, nors ji taip pat labai veiksminga. Jau išvirus makaronus ir sudėjus juos į koštuvą, reikia iš karto įdėti gabalėlį sviesto.
Taip patiekalas taps skanesnis ir neleis makaronams sulipti.