Tiesiog gražūs porėti blynai, kurie puikiai sugeria įvairius sirupus ir uogienes. Tobuli Užgavėnių blynai.
Pagaminsite per: | 25 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Suplakite kiaušinius su pienu ir cukrumi.
2. Į atskirą indą išsijokite miltus su druska ir kepimo milteliais. Sujunkite abu mišinius ir gerai išmaišykite tešlą.
3. Supilkite išlydytą sviestą ir vėl gerai išmaišykite. Leiskite pastovėti 5 minutes. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Keptuvę sutepkite aliejumi. Į keptuvę tešlos dėkite apie 1,5 v. šaukšto vienam blynui. Tešlos sluoksnis turėtų būti apie 4 mm.
4. Kepkite apie 1-2 minutes, tada apverskite ir kepkite dar minutę. Patiekite blynus su priedais, kuriuos galite pasirinkti savo nuožiūra.
2. Į atskirą indą išsijokite miltus su druska ir kepimo milteliais. Sujunkite abu mišinius ir gerai išmaišykite tešlą.
3. Supilkite išlydytą sviestą ir vėl gerai išmaišykite. Leiskite pastovėti 5 minutes. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Keptuvę sutepkite aliejumi. Į keptuvę tešlos dėkite apie 1,5 v. šaukšto vienam blynui. Tešlos sluoksnis turėtų būti apie 4 mm.
4. Kepkite apie 1-2 minutes, tada apverskite ir kepkite dar minutę. Patiekite blynus su priedais, kuriuos galite pasirinkti savo nuožiūra.
Ingredientai
* Kiaušinų 2 vnt
* Pieno 300 ml
* Cukraus 2 šaukštų
* Žiupsnelis druskos kvietiniai miltai 300 gramų kepimo miltelių 2,5 šaukštelio sviestas 60 gramų
* Pieno 300 ml
* Cukraus 2 šaukštų
* Žiupsnelis druskos kvietiniai miltai 300 gramų kepimo miltelių 2,5 šaukštelio sviestas 60 gramų
Siųsti atsiliepimą