Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip ir kada rauginti kopūstus?

Rauginti kopūstai Lietuvoje nuo seno buvo mėgstamiausias žiemos-pavasario užkandis. Rauginti kopūstai leidžia praturtinti mitybą, nes tinkamai marinuojant visos kopūstų maistinės medžiagos išlaikomos net aštuonis mėnesius.

Pagaminsite per:60 min.
Kategorija:Užkandžiai
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:6
Paruošimas
1. Nuplaukite kopūsto galvą, pašalinkite supuvusius ar išdžiūvusius lapus ir stiebus, kopūstą ir morkas smulkiai supjaustykite. Daržoves sumaišykite ir rankomis gerai įtrinkite druska ir cukrumi, kol išsiskirs sultys.

2. Sudėkite mišinį į sterilius stiklinius indelius, sandariai supakuodami kiekvieną sluoksnį, uždarykite indus steriliais dangteliais ir palikite tris dienas 25 laipsnių temperatūroje. Kai kurios šeimininkės stiklainius deda vandens voneles – patogiau surinkti fermentacijos metu ištekančias sultis. Periodiškai nuimkite susidariusias putas nuo paviršiaus steriliais šaukštais. Du kartus per dieną mediniu pagaliuku ar peiliu pabadykite kopūstus iki pat stiklainio dugno, kad išsiskirtų bakterijų išskiriamos dujos, kitaip jie turės nemalonų kvapą.

3. Stiklainius padėkite į vėsią vietą, kad baigtųsi fermentacija, tuo pačiu įsitikinkite, kad kopūstai yra apsemti sūrymu. Kai išsiskiriančios sultys tampa šviesaus atspalvio, kopūstai yra paruošti ir gali būti uždaryti ilgalaikiam saugojimui. Vidutinis raugintų kopūstų laikas yra 2 savaitės.
Ingredientai
* 1,5 kg kopūstų (svoris be stiebo)
* 500 g morkų
* 2 valg. š. druskos
* 1 valg. š cukraus (su kaupu)
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Skaitykite panašius straipsnius

Kitas straipsnis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *