Lietuviškas Cepelinų padažas
Šis padažas tinka tiek ant virtų, tiek ant tarkuotų bulvių cepelinų.
Pagaminsite per: | 10 min. |
Porcijos: | 5 |
Paruošimas
1. Lašinukus smulkiai supjaustyti ir sudėti į keptuvę. Lašinukams pradėjus gelsti, į keptuvę įdėti smulkiai supjaustytus svogūnus. Kiek pakepintus svogūnus supilti į dubenėlį, paliekant dalį riebalų keptuvėje.
2. Į likusius riebalus sudėti miltus ir keptuvėje esantį turinį išmaišyti. Kai miltai pradeda gelsti, į keptuvę supilti pieną, įdėti druską, prieskonius ir susidariusią masę maišyti kol užvirs. Tada dėti grietinę ir kiek pakaitinus visą turinį supilti į dubenį,kuriame yra paspirginti lašinukai ir svogūnai.
2. Į likusius riebalus sudėti miltus ir keptuvėje esantį turinį išmaišyti. Kai miltai pradeda gelsti, į keptuvę supilti pieną, įdėti druską, prieskonius ir susidariusią masę maišyti kol užvirs. Tada dėti grietinę ir kiek pakaitinus visą turinį supilti į dubenį,kuriame yra paspirginti lašinukai ir svogūnai.
Ingredientai
200 - 300 gramų lašinukų
2 - 3 svogūnų
200 - 300 gramų grietinės
1 šaukštas miltų,
1 stiklinės pieno
druskos, prieskonių (pagal skonį)
2 - 3 svogūnų
200 - 300 gramų grietinės
1 šaukštas miltų,
1 stiklinės pieno
druskos, prieskonių (pagal skonį)
Siųsti atsiliepimą